Topolino - du er savnet!


Har ikke sett deg på så lenge. Savner deg!
Replies

Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Tove
Har ikke sett deg på så lenge. Savner deg!


Har du mistet interessen for sopp, Tove? smile
Hei,igjen! Nei,jeg syns bare at jeg ikke har hatt noe å skrive eller spørre om,men er vel her på forumet hver dag allikevel,for å berike meg sjøl av andres naturerfaringer!wink Men nå kommer det jaggu igjen i bøtter og spann!!!bigsmile
To år siden siste kull av kjøttmeiser,men 9.juni så vart det pipping hele da'n ifra ei av fuglekassene i hagan og ingen voksne å se . Vi observerte i mange timer,godt gjemt for eventuelle redde foreldre,men de uteblei helt. Så da kommer jo hønsemor-instinktet til overflata igjen,og kassa kom ned,åpna og der lå det sju småkryp. Behandlinga blei samma som de andre gangene,småfuggelpulver som blandas med homogenisert babymat og rå eggeplomme,og så etterhvert med frø,mel/honninglarver og frukt.Annahver time! Antakelig så var det to omganger med unger,vites ikke om det kunne ha vært to forskjellige foreldrepar,eller om fire var klekka før de andre,for det var litt markant størrelsesforskjell.
Så etterhvert som de vokste og blei flinkere til å fly,blei de fire største sleppi fri, med buret hengande fremdeles på samma plassen ved sida av buret med de andre i, med mat, vann og "badefasiliteter"!smileSå var det tre igjen,alle med mindre høyrevinger!Ikke kommet til noe vettugt svar på det!
En blei sleppi fri for to uker siden og det "sitter" nå to igjen i buret,for de må vente til det blir "fjærveksling" i september.Men de utsleppne holder seg rundt bura og kommer hele da'n for å spise og antakelig utveksle siste nytt ifra meiseverdenen!
Det snakkas veldig om imprinting,at en ikke skal ta for mye på fugger'n for da klarer de seg ikke ute i det fri.....,men om en behandler,hjelper og respekterer dem til de kan klare seg sjøl...da setter deres egne instinkter til da de har behov for dem og det går fint for dem på egen hånd også!
"Frømagasinet" her er alltid åpent,så de er frie til å velge sjøl om de vil komma eller ei,som de andre fuglane rundt her.


Og je trur itte at Tove har mista interessen for sopp,Siri!cool

Utvandra hortentott til Rubicone,Italia
Godt du er tilbake Topolino! Nå var det nummeret før jeg etterlyste deg.

Underlig med fugl med ulike vinger. Blir spennende å høre hvordan de flyr.

AA
Utrolig historie! Imponerende! Gleder meg til fortsettelsen!