Sign In  Register

 

Hva slags viltkamera kan fange inn jordrotter?


(Vet ikke om dette blir et spørsmål på helt feil jorde, men prøver meg.)

Det er jordrotter i min lille hage. Fra Wikipedia: "Vånd, lokalt også kalt jordrotte og vannrotte." At den også kalles vannrotte har jeg ikke vært klar over, men det forklarer jo alle gangen jeg har hørt og sett den i bekken.

Noen stjeler mine få jordbær. Kan det være jordrotta eller er det andre skapninger? Ikke skjærene for jeg har et nett over. Det kan kanskje være brunsnegler? Nå har jeg fundert på et viltkamera. Noen som har forslag til et billig kamera som kan fange inn rotter? Jeg regner med at det vil bli mest kattebilder. (Mange katter som ser ut til å interessere seg for min hage. Kanskje det ikke bare er fuglene de er ute etter?) Brunsneglene og de andre sneglene vil vel ikke vises på viltkamera. Men hva med rottene? Og evt. mus.

Det er dessverre flere år siden jeg så pinnsvin i hagen. Kanskje de allikevel er der? Det kan vel et kamera fange opp? Og det samme med grevling. Flere år siden jeg så grevling i hagen, men kan hende at den fortsatt lusker rundt.

Ripsbusken ser ut til ha problemer. Skal tro om jordrotta gnager på ripsbuskrøttene? Og kanskje ødelegger den i "potetåkeren" min. Plantene ser ut til å visne. (Jeg har satt 4 poteter.) smile

Kanskje et viltkamera kan avsløre hva som foregår i hagen. Men det må være et kamera som ikke koster all verden. Setter pris på om noen med erfaringer på området har forslag.
Replies

Ønsker alle et godt nytt år!

Det blir litt batterisnakk i det nye året også.
Jeg ble f.eks. fristet av et tilbud i desember som Coop hadde på Easyring WiFi ringeklokke med kamera.
https://www.easyring.no/copy-of-hjem
Virket veldig nett og kjekt. Men så sjekket jeg litt mer og på denne siden:
https://www.dinside.no/bolig/se-hvem-som-ringer-pa---ogsa-nar-du-ikke-er-hjemme/67676346
som riktignok handler om et annet fabrikat, så jeg at det i kommentarene nevnes batteribruk. Varer bare en uke på vinterstid …
Det er mange ting å tenke på før man skaffer seg nye dippedutter. Å teste ut med rimeligere utgaver er ikke så dumt. (Fortsatt ikke noe overvåkingskamera hos meg.)

Heldigvis for naturfotografen (og oss andre) så var det flott kvalitet og nok batterier for følgende opptak:
Ut i naturen på NRK1 den 5. desember, innslag nr 12, Rota i Saltdalen.
https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/DVNA61000417/05-12-2017#t=32m25s
Den som mot formodning ikke har fått med seg dette, kan bare glede seg …

Her hjemme kan jeg gjennom kjøkkenvinduet glede meg over stillitser, stjertmeis og nøtteskrike i tillegg til de vanlige pilfinkene, gulspurvene, kjøttmeisene, blåmeisene og skjærene på mitt fugletreff-sted. I tillegg til en svarttrost en sjelden gang.

Godt nytt år. Flere av de videoene som vises der er fra NINAs viltkameraer. Ofte brukes Reconyx som er langt dyrere kameraer enn det de fleste amatører tar seg råd til. De har 12 celler vanligvis 3 x 6 V paralellkoblet. På noen av de nye modellene gir det etter Trailcampros beregninger ca 20 mnd driftstid. I to nye modeller hos Browning (Defender 850 og 940) har de valgt å bruke helt andre batterier (4 stk CR123). Virker ikke helt smart når tilsvarende beregninger gir 3,6 mnd driftstid. Alternativet blir å spesialbygge eksterne batteripakker til bruk i kulda når man blir lei av å bytte ofte. Det kan bli unødvendig komplisert. Etter min mening bør man satse på AAA og AA der det er mulig og mye utstyr tåler den økte spenninga fra friske litiumbatterier. Det gjelder både GPSer, hodelykter og viltkameraer. Og hovedgrunnen er ikke at de nødvendigvis er av bedre teknologi, men at de fins godt utvalg av dem de fleste steder. CR-batterier kan det være dårlig utvalg av i butikkene. Hva som er i den dørklokka vet jeg ikke.
Easy Ring dørklokka med kamera. Der er det noe rart når der er ledningsgjennomføring med strømadapter til inneenheten. Hvorfor må da uteenheten ha 4 AA batterier? Nei, de er jo i inneenheten. Kanskje er de bare ment som backup når strømmen på nettet går?

Med erfaring fra andre Wifiprodukter så aner man at batteritiden neppe blir så lang, kan bli irriterende å skifte ofte. Så da er det å håpe at det faktisk er adapteret som driver det normalt ellers er det jo litt dumt. Og kanskje kan det bli enda bedre om den aksepterer oppladbare litiumbatterier eller Ni-MH.. Det gjør vel antakelig det meste av slikt idag, i forhold til spenningsforskjeller men hva med lading mens de batteriene står i?
For ei uke siden fikk jeg endelig fanga reven med viltkameraet. Tydeligvis på jakt etter brødskorpene som jeg kaster ut til skjæreflokken. Videoen er justert for bedre kontrast, men er fortsatt ikke av allverdens kvalitet.

https://youtu.be/BQ8Zb00hsM8
Husk det er et ekstremt rimelig kamera og båndbredden som brukes er ca bare en tredjedel av synlig lys. Man kan kjenne igjen reven og det kan ikke sammenliknes med monokrom dagslybilder uansett.
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms

Husk det er et ekstremt rimelig kamera og båndbredden som brukes er ca bare en tredjedel av synlig lys. Man kan kjenne igjen reven og det kan ikke sammenliknes med monokrom dagslybilder uansett.


Det var ikke ment som kritikk av kameraet, men mer som en advarsel til eventuelle seere om at det ikke er noen attenborough- dokumentar.
Takk for video av reven, Kirsitn! Nei, ikke akkurat Attenborough, men artig likevel. smile
Jeg har ikke noe sted å sette viltkameraet nå på vinteren. Litt ergerlig at jeg ikke hadde det på plass tidligere i vinter, for da hadde jeg fått filmet rådyret som var her på en veldig sjelden gjesteopptreden. Jeg fikk bare sett sporene.

Kom over denne artikkelen:
https://nrkbeta.no/2018/02/15/slik-far-du-flotte-bilder-av-smafuglene-pa-brettet/
Vet ikke om det blir mer Attenborough-aktig? Uansett, for komplisert for meg. Men andre føler seg kanskje kallet?

Jeg har heller ikke orket å sjekke noe mer om dørklokke med kamera. (Så jeg fortsetter å "svare" fra vinduet i annen etasje når jeg ikke er interessert i nærkontakt. smile )