Sign In  Register

 

Dundå på hogstfelt?


Funnet på hogstfelt i Sørkedalen i helga. Noe behåring på stengel. Relativ høy, ca 40cm. Parvise utstikkende "greiner" ut fra stilk. Kan dette være dundå?
Replies

Er det noen spesiell grunn til at det ikke er kvassdå?orkideer i norge | www.maculata.com
Relevant spørsmål. Det korte svaret er vel nei. Opplevde dundå som mer lik i flora, men ser jo nå at kvassdå stemmer på denne, og uten at unike karakterer til dundå fremkommer.
Kvassdå og hogstfelt er jo en klassiker.

Du har sikkert lagt merke til at begrepet "nullhypotese" er flittig brukt her i forumet. Dette er et skoleeksempel smile

En annen måte å se det på er det som er kjent som "Occam's razor", som sier at av flere mulige svar på et spørsmål, er det enkleste og mest nærliggende som regel det riktige (selv om noen konspirasjonsteoretikere kanskje ikke er enige i det... bigsmile )orkideer i norge | www.maculata.com
Dundå er en sjelden plante, som heller vokser på tørre bakker og tørr kulturmark. Jeg har bare sett den et par ganger i Gudbrandsdalen. Den er dessuten blitt sjeldnere, iallfall i Oslo-området (der den aldri har vært vanlig), mulig pga endring av kulturlandskap og konkurranse med mer aggressive, flerårige ugras.