Sign In  Register

 

Veggdyr eller noe ufarlig?


Hei.

Jeg har nettop flyttet inn i en ny leilighet på litt kort varsel. Bodd her noen dager nå og begynt å legge merke til flere små insekter som er på gulvet ved listene og inntill veggene på soverom og i stuen. Har også oppdaget en i senga da jeg skulle legge meg en kveld.

De er lyse i fargen med tre ben på hver side, og de er ganske raske når jeg skremmer dem. Beveger seg litt på samme måte som maur synes jeg. De er ca. 1-3mm store vil jeg anslå, og vanskelige å se uten direkte lys fra mobilen. Jeg har ikke oppdaget noen stikk på kroppen, eller kløe om morgenen.

Er livredd for at det skal være veggdyr, så håper at noen kan hjelpe meg med å identifisere hva de er.

Legger ved noen bilder av insektene, og av noen flekker i et av hjørnene på soverommet.


Replies

Bildene viser støvlus. Er tegn på at det er litt fuktig i leiligheten, ellers er det nødvendigvis ikke noe problem. Er det mye av disse bør du derimot sjekke for muggsopp.

Stefan
Tusen takk for svar Stefan!

Har det noe hensikt å spraye disse med insektspray?

Også lurer jeg litt på flekkene på gulvet. Synes det kan se litt ut som avføring fra veggedyr?
Flekkene kan jeg ikke si noe om, men veggedyr holder til skjult, så flekkene etter dem finner du neppe midt på gulvet. Se her for mer info om støvlus: https://www.fhi.no/nettpub/skadedyrveilederen/smadyr-andre/stovlus/


Stefan
Dette mener jeg må være Badonnelia titei. Jeg vil gjerne ha noen stykker av den, hvis du kan samle på et lite glass og sende meg. Lettest å få tak i uten å ødelegge ved å bruke en fuktig pensel.

KMO
Jeg kan prøve å få tak i noen.

Kan de suge blod eller gjøre noe skade på tingene mine her hjemme? Eller er de harmløse slik som støvlus?
De er støvlus, og er like harmløse som andre støvlus smile

Stefan