Sign In  Register

 

En merkelig "stubbehornhagtornkullsopp"


Fant denne spesielle saken i helge. Jeg skal tilbake neste helg for nærmere undersøkelser på denne, men ønsker å forhøre meg litt på dette forumet i forkant i tilfelle det er karakterer jeg burde se etter eller noen vet hva det er. Jeg opplevde det først som noen store "rogneknapper/kullsopper" eller lignende, ble forskrekket når jeg så på nedre bakside av treet så hadde de vokst ut og så ut som en blanding mellom Hagtornrust og enkle stubbehorn som hadde vokst seg store fra disse knappene. Tror treet var ei Or men skal sjekke dette igjen til helga. Noen forslag på hva dette kan være?
Replies

Tviler sterkt på at dette er sopp.

AKS
Syns det kan se ut som en Taphrina

Per V.
Takk. Har googlet litt på Taphrina og lett etter noe som lignet med denne størrelsen voksende ut rett fra en trestamme. Finner ikke noe... Men skjønner samtidig denne vurderingen og slekten. Disse er rett og slett store "spikes". :) Fortsatt spennende for meg :)

Mulig det ikke er en sopp heller men tenkte en type kullsopp når jeg så den i begynnende stadie og fikk bakoversveis når jeg så hvordan de utviklet seg.

Kopi av melding:
Opprinnelig postet av PerV

Syns det kan se ut som en Taphrina

Per V.