Dvergsnipe?


Vesterålen i dag: Kan dette være ei dvergsnipe? Den oppholdt seg i en liten flokk med sandlo og myrsniper. Her avbildet sammen med ei myrsnipe.

ToneM
Replies

Sniper er ikke så lett, og jeg har ikke full kontroll, men tror jeg ville sjekket ut sandløper på denne.

KMO
Jeg er enig i at det kan ligne på en sandløper også, men sandløperen er vel noe større, omtrent like stor som ei myrsnipe? Denne var merkbart mindre enn både myrsnipe (se bildet) og sandlo.

ToneM
Lenge siden jeg har sett disse nå, men etter min hukommelse er sandløper mer på størrelse med dvergsnipe.

KMO
I følge fuglebøker jeg har sjekka + opplysninger på nettet, så er dvergsnipa mindre (ca. 14 - 15 cm) enn sandløper (ca. 17 (18) - 21 cm) og myrsnipe (17 (18) - 21 cm).

ToneM
Da er det vel helst min hukommelse det er noe galt med.

KMO
Vel, det er fort gjort å huske feil. Jeg hadde sjekka bilder og opplysninger om sandløper mfl. før jeg postet mitt første innlegg, og ut fra det jeg fant, landet jeg på at det måtte være ei dvergsnipe vi hadde sett, sammen med myrsniper og sandlo. Kanskje burde jeg ha sagt dette i mitt første innlegg. For å være helt sikker la jeg ut spørsmål og bilde her, for å få en bekreftelse på min antakelse. Nå har jeg fått bekreftelse i et annet forum, fra en ornitolog, som bekreftet at bildet mitt viser ei myrsnipe og ei dvergsnipe. :-)

ToneM
Fint! Det var på slutten av 1980-tallet jeg holdt på med dette, så minnene er litt vage ...

KMO
Unødvendig dobbelsvar, fikk feilmeldinger på begge postinger.
Joda, dette vil under normale forhold kunne kalles dvergsnipe. Større og mørkere flekker på ryggsida, lys strupe og ganske lys i midten rett under strupen, selv om vi tar litt forbehold om at vi ikke ser alt.

Beina ser også mørkere ut enn typisk på temmincksnipa, men det må også tas litt forbehold om at de kan se like mørke ut på temmincksnipa i skyggen under fuglen. Temmincksnipa har vanligvis heller ikke lys strupe og ganske gråbrun ensfarget strupe og nedover brystet til en ganske skarp grense mot det hvite lenger ned.

Alternativet temmincksnipe ved en dam på et jorde: