Hva slags spor


Kom over disse sporene en vårskitur tidlig i Mai. Observasjonsstedet ligger langt i fra allfarvei mellom Fyresdal og Valle i Aust-Agder. Det var ferske spor ( snø dagen før) De var heller ikke observert menneskelig aktivitet i nærheten av sporene. Undres på hva slags spor det dreier seg om?

K-T
Replies

Kan det være bever i området?

AA
Tja! Bever er det i området , men disse sporene kom i fra høyfjellet ca1000moh,og islagte vann!. Mener det også ville være avtrykk av hale og mage ( Slepe i snøen)på den distanse CA 1 km jeg fulgte det(parallelle - altså to individer i samme retning.Hvis en ser på bilde 1 ,kan en sammenligne størrelsen på sporet med trinsen på staven. Har ikke god nok kjennskap til ulvespor , men holder det ikke usannsynlig at det kan opptre streifdyr tid til annen i disse traktene også. Passer ikke helt med skrittlengden men jeg er dog ikke ekspert på området . Moro Lell og fint om det er noen som kan gi et hint.

K-T
Ser ut som hundedyr som har sprika godt med labbene. Synes det er for "uryddig" til å være rev men størrelsen (så lenge den spriker) er ikke helt umulig. Synes det ser for smått ut til å være ulv (den er så stor at en neppe er i tvil når en ser det), dermed vil min kvalifiserte gjetning være hund. Men ikke enkelt å være sikker på dette grunnlaget.Sauebonde & Cand.Ikke