Replies

Opprinnelig postet av samedag

Og lenkene til tråder på de gamle sidene, hvor ble de av?


Bokmerkene?
Opprinnelig postet av kjello

Ikke mer enn middels oversiktlig dette, nei.

Dere må i hvert fall få inn knappen "Nye innlegg" slik at den til alle tider ligger tilgjengelig på skjermen. Det blir for tungvint å måtte inn i en rullegardinmeny for å finne den. Her er god plass på øverste linje.


Hvis du legger musmarkøren over forumets menylinje, flytter den til "Forum". Der vil du se et alternativ med navn "Nye innlegg".

Red: Du ser også de nyeste innleggene helt til høyre, når du er på startsiden av forumet.
Men jeg skulle ønske at det kom opp flere poster, enn de som kommer opp der.
Opprinnelig postet av nfoto

Mer fancy og langt mindre oversiktelig. Så 'Spør en biolog' følger tidens trend.


Det har ikke vært meningen å lage noe som er fancy. Det har vært meningen å lage noe som er bra for dere å bruke.
Hele forumet er bygget opp på nytt og da blir det ikke det jo ikke det samme som det vi hadde, men det er fremdeles handlingsrom.

VI har flyttet over nå, før vi var helt ferdige. 1) Fordi vi trengte flere til å teste 2) fordi serveren vi var på ikke var god 3) og fordi vi må teste den nye appen på det nye forumet.

Opprinnelig postet av nfoto

Mer fancy og langt mindre oversiktelig. .


Vi har faktisk nesten ikke sett på design. Det skal jeg fokusere på nå i juni. Ville bare få oss over nå som ting fungerer.

Superbra med kritikk nå. Vi kan fikse veldig mye approve
Nå var jeg ørlite med å betatestet dette forumet litt noen få dager. Altså jeg har noen dagers forsprang i å gjøre meg kjent med dette forumet. Først så slet også jeg med å finne en del funksjoner o.l. Men jeg har testet dette litt, og egentlig synes jeg forumet generelt er mye bedre nå. Selvsagt så er det ting her, som kan utbedres. Men jeg tror, det vil alltid være noe som kan utbedres. Ikke noe vil noen gang bli helt perfekt, og falle i alle sin smak!
Lek og lær, er det noe dere stusser på, så kan jeg svare etter beste evne, og jeg tipper Torborg trår til også. Vent noen dager før kritikken kommer, til det nye brukergrensesnittet har sunket litt inn i skallen. Ellers så hadde det da vært best med konstruktiv kritikk, den går det iallfall å gjøre noe med. smile

Dette er også et velkjent "problem", når en kjører et nytt operativsystem (Windows) eller skrivebordsbehandler (Linux). Men det er noe som normalt går seg til. Så mitt råd er å leke seg rundt her på forumet noen dager, før dere spyr eder og galle. For en del ting er utrolig mye bedre nå!

Den forrige versjonen kom, etter det jeg har skjønt, ut i 2001. Dette er rundt regnet 17 år siden! Det har vært en revolusjon innen båndbredde på internett, og hva datamaskinene tåler, siden da.
Jeg mener, at det tidligere forumet nesten skremte vekk nykommere. Førsteinntrykket var kanskje noe som, "her sitter neandertalbiologene med sitt forum fra (internett)steinalderen".

Jeg synes egentlig, at Torborg har gjort en veldig flott jobb, når det gjelder å velge mellom funksjoner og funksjonalitet kontra oversiktlighet og utseende! Jeg er nå faktisk i tvil, om den jobben kunne ha vært gjort noe særlig bedre!


Iallfall jeg vil rette en gedigen takk til Torborg, for et flott utført kjempearbeid!
Hva er det konkret som gjør at det er uoversiktelig?
  • Det er for mye luft og vi får for lite inn på skjermen? (jeg syns det)
  • Kortere vei til knapp med nye innlegg hadde vært bra?
  • mer?
@Limnoan
@nfoto
@kjello


Ett enkelt irritasjonsmoment å ta tak i er å få vekk autoformateringen av postenes bredde. Plutselig kan tekstlinjene bli veldig lange dersom nettleservinduet endres bitte litt, for deretter å krympe voldsomt om jeg trekker litt mer i sidekant på vinduet. Dette skaper en svært urolig presentasjon, sammen med all whitespace som fyller opp i høydekant.

Bruker siste Firefox på Windows og Linux. Samme oppførsel.
Jeg fikk plutselig en ny kolonne på høyre side, hvor "Featured Image" ble vist. Men hvor kan man kommentere slike bilder? (det aktuelle bildet indikerer Callitriche hermaphroditica, men dette er opplagt feil. Viser antakelig C. hamulata)
Er det ikke akkurat dette som er bootstrapping og mvc og som gjør at bildet tilpasser seg de ulike formaterne, mobil, lesebrett eller desktop? Det er hovedgrunnen til at vi vi har oppgradert. Du kan lage vinduet veldig smalt og da ser du hvordan det vil se ut på en mobil. Enkelte elementer forsvinner. Mobilmenyen kommer... En fast bredde er egentlig ikke mulig av den grunn. Sikkert mulig å gjøre ting bedre og finere, innenfor disse rammene. Unngå veldig lange linjer ved å ha elementer på venstre side. f.eks.

Disse nye mobilvennlige sidene er ikke finere enn dem vi hadde før. Nå tenker jeg ikke på våre sider, men alle. De er grovere og rarere, men de fungerer jo på mobil og nettbrett.

Jeg tror det er noe med at det er faste kolonner og det hopper fra en fra en bredde til neste.
Et eksempel er fotoalbumet på Spør en biolog.
Fra gamle forumet:
Fra det nye

Jeg ønsket mulighet tettere bilder som i det gamle forumet mm dette problemet svarte HuwR: "Spacing unfortunately not, the forum uses bootstrap which splits a row into 12 columns, I can only define how many columns go in a row so it is a bit limited when it comes to some things, but does ensure that layouts across different sizes work better. "

Kanskje dette eksempelet forklarer hvordan det virker

Jeg syns dette er helt fint - bortsett fra litt pirk. Det er for mye hvitt tomt rom rundt hvert innlegg. Jeg ser Torborg er enig i det. Går det an å komprimere litt?

Og kanskje trådtitler burde være litt mer fremtredende?

En ting som irriterte meg litt med det gamle forumet var at "nye innlegg siden sist" hang igjen. Det var "nye innlegg i flere timer etter at du hadde lest dem. Har ennå ikke helt fått registrert hvordan det virker her.

Er det aktuelt å øke bildestørrelsen ørlite grann, f.eks. til 1000 eller 1200 pixler? Eller vil det spise opp for mye serverplass?