En liten plante med hvit blomst


Fant denne lille planten, ca 5-10cm høy med en rekke av små hvite blomst,
på et åpent, kalkrikt område, mest i skyggen, bare et eksemplar. Har søkt og prøvd å finne ut hva slags plante dette er, men trenger hjelp. Her er to bilder


Replies

Du finner stadig vekk blåfjær som ikke er blå smile Først rosa, og nå hvit.

Dette er jo egentlig en ypperlig pedagogisk øvelse - blomsterfarge er nesten aldri noe du skal legge stor vekt på. Hos mange arter kan det variere mye, uten at det er noen grunn til å gjøre et stort nummer av det. Mange planter med røde og blå blomster kan ofte ha hvite individer innimellom.
Tusen tusen takk!! Setter veldig pris på dine tilbakemeldinger og kunnskap, jeg er bare en som synes det er artig å observere mangfoldet blant småplanter og blomster i naturen, uten at jeg egentlig vet så mye om det. Spennende med alle opplysninger, jeg vet jeg må fokusere mere på detaljene i planten men glemmer det når jeg ser på selve blomsten.

Når du sier blåfjær, jammen ja, du har helt rett! Disse var på noenlunde samme området og plass som de rosa jeg fant tidligere (disse er nå helt borte, vil si at de var betydelig mindre i størrelsen), ikke mange meter unna (de blå blåfjær var nok ca 100m unnå). Så kanskje ikke helt tilfeldig på en måte.

Eksempler som disse viser tydelig hvorfor blomsterfarge alene aldri er tilstrekkelig til å definere en art.
@nfoto : tusen takk!! Jeg lærer litt (håper jeg!) for hver dag og hver plante.