Smaksløker


På skolen har jeg lært at vi har smaksløker for salt, surt, søtt, umami og bittert.

Men hvilken smaksløk hører sterk til?

tongue thumbsUp smile question approve cyclops
Replies

Ingen. Capsaicin (hovedvirkestoffet i chili) og piperin (virkestoffet i pepper) gjør så nervene, som føler for varm temperatur, fyrer av. Disse nervene sender da (smerte)signaler til hjernen, at nå er det alt for varmt. Dette har egentlig plantene i paprikaslekta Capsicum utviklet, så pattedyr ikke skal spise dems frukter. For frøene i fruktene blir skadet/ødelagt i pattedyrs fordøyelsessystem. Mens fuglenes fordøyelsessystem skader ikke frøene. Dermed så er Capsaicin slik, at fugler ikke merker ubehag ved å spise capsaicin holdige planter. Evolusjon på høyt plan. tongue
Takk for svar!

Hilsen hemmelig drage

8 år

clown

tongue smile thumbsUp tongue veryangrycyclopsmean