Forlatt rådyrkalv


Hei,
jeg trenger hjelp av erfarne folk med kunnskap om rådyr. Mine strekker ikke til...

Vi har i ei uke hatt et rådyr med 2 kalver i hagen vår, hvor de har ligget under bærbusker og i skogen. Moren har vi sett 1-2 ganger sammen med ungene, mens ungene har vi sett liggende alene over litt lengre periode. Dette er ikke unormalt i det hele tatt har jeg forstått. Problemet nå er bare at det kan se ut som om en av kalvene er blitt helt alene og går og skriker og leter etter mora. Vi har kun sett den ene, eller i hvert fall kun 1 om gangen. Den går rundt og skriker og ser ut som om den ikke finner helt ut av det. Litt ustø på beina, disse er nok ikke gamle kalvene. Den her ene har gått og ropt siden i går kveld, altså i 1 døgn nå. Begynte i går kveld, litt på natta, så i morgentimene i dag, formiddagen, ettermiddagen og nå tidlig kveld. Dette er så enormt sårt å høre og se på...

Kan noen av dere være så snille å fortelle meg hva jeg burde foreta meg? Hvor lenge kan den gå slik? Det er jo veldig varmt ute nå, så er redd for at den skal stryke med. Hvordan kan jeg vite med sikkert om den er forlatt eller om moren og den andre kalven er i nærheten?

Hva bør jeg gjøre?

På forhånd takk!
( Jeg har selvfølgelig ikke tatt på den eller vært i nærheten av den.)

Replies

Jeg forstår at det er leit å se dyr som er, eller virker hjelpeløse.
I dette tilfelle tror jeg det likevel er best å ikke gjøre noen ting. Selv om det er godt ment, gjør "hjelp" ofte mer skade enn nytte.

Det er vondt, men denne verden er dessverre ikke noe paradis.