Haukugle(unge)???


[
Er det noen som kan se om dette er en haukugle(unge). Vi hadde en uglefamilie rundt oss i tre -fire dager. vi ser de ofte enkeltvis ellers. De virker så veldig uredde og er helt klart dagaktive. Hvis den bare har reir i trær kan det ikke være her på tomta den har rede. i så fall må det ha vært i pipa. Den er utvendig så vi ville ikke ha hørt de. Jeg aner virkelig ingen ting om ugler. Hytta ligger 950moh, randsonen av Hardangerviddas sør-østre "hjørne". Utenfor vernesonen. Denne gangen har de holdt til rett utenfor huset. En satt på en stein rett utenfor og slet med å få i seg en markmus, de satt på torvtaket og en satt lenge på parabolantenna og betraktet meg. Det er mindre enn 50cm fra vinduet. Den fløy ikke selv om jeg rikk rundt, eller lente meg tett på vinduet for å ta bilde og video med mobil. De voksne er ganske store. de kan sveipe i lav høde og stor fart tett på, eller la seg jage rundt av trost. De voksne er ikke så lodne, de er litt større og har mer markert mørk rand rundt ansiktet og er i det hele tatt litt tydligere i mønsteret og litt mørkere.
Replies

Dette er uten tvil ein haukugleunge. Sidan den framleis er delvis dunkledd er det vel knapt at den er særleg flygedyktig. Så det kan ikkje vere særleg langt unna at den er klekt. Hadde aldri høyrt om at haukugler kunne gjere forsøk på å ruge i skorsteinar men litt googling viste at faktisk kan førekome.
http://halldalfugl.blogspot.com/2014/03/pa-fredag-den-28-mars-fikk-jeg-telefon.html
Vellukka hekking i pipe høyrest likevel lite sannsynleg ut. Det er ikkje heilt uvanleg at kattugler forvillar seg ned i piper og desse klarer då ofte ikkje å kome seg ut att med eiga hjelp. Haukugla hekkar vanlegvis i holrom i tre , desse treng ikkje nødvendigvis ha 'tak' over. Fordjupingar i toppen av knekte tre vert ofte brukt til hekking.
Tusen takk for svar. Så på lenken, det var morsomt.?Det er vel neppe pipa, men vi må opp uansett, så da skal jeg ta en titt i den. De fløy ganske bra de ungene. Vi så de fløy i hvert fall 75m, men de var litt klossete ellers, Jeg har en liten video av ungen på parabolen. Det sitter og småskriker. Kanskje etter mat. Tror ikke ungene hadde fanget den markmusen selv. Det er veldig mye markmus eller fjellmarkmus her i år. Jeg tok en kort video av den, på parabolen, hvor skrikene høres helt inn. På videoen mister den balansen fordi den prøver å snu hodet helt rundt. Flakset seg inn igjen. Videoen (40sek) erfor stor å laste opp.
Haukugler: sjekket pipa, ikke noe reir. Det er en del døde fjellbjørk 50-60 m unna. Flere av de har knekt 2,3m over bakken. Jeg syns de ser så spinkle ut, men må nok være der et sted, selv om jeg ikke ser det.