Hvilken slirekne?


Hvilken slirekne er dette. Vokser en liten skog av dette på eiendommen min. Har tenkt at det er parkslirekne, men størrelsen får meg til å undre. De fleste stenglene er mellom 1.5-2,5m, men flere er også betydelig lengre. Den lengste jeg fant, målte jeg til 3,40m. Kan virkelig parkslirekner bli så store/lange? Tok noen bilder. Fint om noen kan se på de, og hjelpe meg til å finne ut hvilken slirekne det er.
Replies

Har sett dem høyere enn så ... uten at det er noen trøst.

Synes varierende bladbasis og manglende blomstring (?) kunne tyde på hybriden -- den sprer seg i øyeblikket veldig i osloregionen og sikkert ellers også.

Ille er de uansett artstilknytning.
Bruker å komme blomster, men senere på året. Kan legge til at dette er i Romsdalen nær Molde. Er grusomme alle sammen ja :) Likevel er det fint å få de bestemt sikkert om jeg skal legge det inn på artsobservasjoner :)
Både kjempeslirekne og hybridslirekne vil normalt ha hjarteforma bladgrunn. Parkslirekne har rett bladgrunn. Når det gjeld bladstorleik vil ein oftast kunne få parkslirekne innanfor handflata, for kjempeslirekne kan du få plass til foten din på bladet. Hybriden ligg i mellom. For meg ser det ut som det er parkslirekne det som er på bileta. Elles er det mykje parkslirekne i Romsdalen. I Sunndalen er det meir av hybridslirekne eller kjempeslirekne.