Jeg tror ikke folk forstår global oppvarming


Hei!
Nå håper jeg dette innlegget går bra, siden jeg ikke skriver noen politiske partiers navn.
Jeg tror ikke folk flest forstår global oppvarming. Jeg kan jo også si at jeg ikke forstår det (til en viss grad), men det virker ikke som om folk flest tenker seg om når det gjelder å ta fly, eller å kjøpe en ny bukse siden den ene buksa har hull i skrittet.
Det virker heller ikke som om politikerne våre forstår at vi ikke kan satse på CCS-teknologi for å «redde» oss fra oppvarmingen.
Og jeg river meg i håret av at det bare er ett politisk parti som setter jordkloden foran andre «viktige» temaer.
Hva tenker du? Må man interessere seg for faget eller ønske å leve på en måte som er i solidaritet med resten av verden for å løse den globale oppvarmingen?
Hva tenker du?

Vh
Ole
Replies

Jeg tror ikke det er vrang vilje hos folk flest. (Jeg unntar aktive "klimafornektere".)
Problemet er at samfunnet bygger opp til et høyt forbruk. Vi vil jo gjerne ha det som naboen, enten han bor under en presenning eller i et palass.

Personlig har jeg til dels et lavt forbruk av praktiske årsaker. (Har ikke sertifikat, og misliker å vente på flyplasser for eksempel.) Likevel synes jeg det er vanskelig å nekte seg noe når en har lyst på detblush

Et vesentlig problem er at mennesket ikke har noen oppfatning av begrepet tomt. Så langt i historien har løsningen vært å flytte når ressursene er brukt opp. Nå er det ikke lenger flere steder å flytte til. I århundrer gikk strømmen fra Europa og ut i verden. Nå har strømmen snudd, men Europa er "fullt".

Klimaproblemet vil løse seg, men tar vi tak i det med en gang, får vi bedre nytte av det.

For øvrig er jeg betinget optimist: I mine 60 år her i Jammerdalen har jeg opplevd store fremskritt i miljøvernet. Det vi guttunger fisket kondomer finner jeg kreps i dag. Evnen har vi, viljen kan det være værre meddead
Takk for svar Limnoan! Elsker at du alltid svarer!

Men ang global oppvarming, så er jeg redd for konsekvensene med tanke på permafrosten, som vil slippe ut metan osv. Vil vi ikke ha større «naturlig» klimagass-utslipp jo mer CO2 vi slipper ut?

Det er også en av grunnene til at jeg vil at Norge skal jobbe mer for mindre utslipp her i landet. At det blir færre som reiser nordover. Vi har jo allerede blitt veeeldig mange her i Norge, noe jeg ikke føler meg så trygg på med tanke på i hvor stor grad vi kan være selvforsynte med mat. Men heldigvis går jeg ikke til den lengden til at jeg stemmer på det partiet som ikke vil eller tror på global oppvarming.

Og en digresjon med tanke på selvforsyningsgrad; Jeg har tenkt til å kjøpe meg solcellepaneler når jeg skal kjøpe enebolig neste år, det gleder jeg meg til!

Vh
Ole