Hvilken plante?
Kan noen hjelpe meg med bestemmelse av denne planten her?

Vokser i stor utstrekning i tilknytning til en bekk i nærheten her.

Jeg legger ikke ved så grundige bilder, da jeg går utfra at denne er en kjenning for botanikere, antageligvis innført om ikke svartlistet(?).
Replies

Oops... var ikke helt meningen å poste samme bildet 3 ganger...
Ser ut som parkslirekne eller noe i nærheten:
https://www.plantevernleksikonet.no/l/oppslag/1627/

Har blitt et forferdelig ugras i senere tid.
Det er ein del trekk ved denne planten som eg ikkje får til å stemme med parkslirekne (eller nær beslekta). Blada ser ut til å sitje parvis og dei har avrunda basis. Eg er ikkje sikker på kva dette er utover at det ikkje kan vere parkslirekne, kanskje frå kornellslekta?
Når ein først skal leite, kan ein ta med skjærsmin på lista også.
Ingen kjenning altså?...
Jeg er mellom 60-80 % sikker på, at det er alaskakornell. Hvor har du funnet den? Dette er alltid viktig å oppgi.
Hei Alf-Marius. Vokser ved Harestua, lite stikke oppover langs Myllselva vest for der den renner under R4 ved Harestuvannet. Riparian.
Takk for tipset om Alaskakornell. Jeg ser på artskartet at det er flere funn av den i regionen. Jeg skal se nærmere på det igjen sjekke om det kan stemme.
Synes det stemmer med kornell, men selv er jeg ikke kar om å skille alaskakornell og sibirkornell uten modne frukter.
Opprinnelig postet av Håvard L Synes det stemmer med kornell, men selv er jeg ikke kar om å skille alaskakornell og sibirkornell uten modne frukter.
Nei, for det finnes egentlig ikke andre håndfaste 100 % kjennetegn enn steinen inne i bærene. Mens barkfarge på eldre skudd og individer kan gi en indikasjon. Sammen med at alaskakornell har bl.a. de greinene, som siger ned og slår rot. Så en får de tette kjerrene med mange småbusker. Den virker til å være en del mere aggressiv når det gjelder frøspredning også.

Men som det står i den nye lista over fremmede arter fra Artsdatabanken. Så er det nok en del sibirkornell, som er feilbestemt som alaskakornell.