Praktslørsopp?


Denne vakre slørsoppen vokste i kalkrik og fuktig granskog i Trøndelag. I tillegg til gran, var det også furu og bjørk i nærheten. Hatten var veldig slimete, så min første tanke var blå slimslørsopp, Cortinarius salor. Hatten er slimet og blåfiolett. Stilken hvit og noe mindre slimet, med velum. Andreas nevnte praktslørsopp for meg, som en mulighet. Synes det ligner veldig på de bildene Per Marstad la ut på Artsobservasjon.

Noen som kjenner disse artene bedre en meg?
Replies

Er den slimete er det ikke praktslørsopp som er en Phlegmacium, ikke en Myxacium. C.salor er et bra forslag.
Takk!

Den er veldig slimete.
Ser ut som praktslørsopp.
Per M.
Da har den ikke slimet stilk. Habitus stemmer også bedre med C.salor. Hva var skivefargen som frisk?
Tor Erik Brandrud mener dette er en praktslørsopp (Cortinarius cumatilis). i følge ham er den også veldig slimete på hatten, men ikke på stilken.
Min bestemmelse var basert at du sier den har slimete stilk.
Tijana, du viser til, i første innlegget, noen bilder av praktslørsopp som Per Marstad har lagt ut på Artsobservasjoner. Legg ut en link, så vi kan se hvilke bilder du mener.
Hatten var veldig slimete. Stilken virket litt slimete - fingeren min var i alle fall slimete etter at jeg tok på hatten. Jeg husker ikke fargen på skivene. Dessverre lot jeg soppen ligge i skogen.
Blå slimslørsopp har jeg funnet et par gangen tidligere i lignende habitat. Denne soppen hadde en mer intens lilla farge. Jeg har nå registrert soppen som praktslørsopp, etter tilbakemelding fra Tor Erik Branrud. Praktslørsoppen kjenner jeg ikke fra før. I hvilken habitat pleier den å vokse?