Studere bioteknologi eller bioingeniør


Hei, jeg går i vg3 og prøver å bestemme meg for hvilket studie jeg skal ta. Jeg skal til NTNU, men sliter litt med å bestemme meg mellom bioingeniør og bioteknologi. Det jeg sliter mest med er å finne ut av jobbmuligheter etter ferdig studium. Jeg vet at mange bioingeniører jobber på sykehuset med blodprøver, men det har jeg ikke lyst til. Vet du noe om jobbmuligheter og etterspørsel av bioingeniør vs bioteknolog? Setter veldig pris på svar :)
Replies

Det er definitivt større etterspørsel etter de med en bioigeniørgrad da de har autorisasjon til å jobbe på en hvilken som helst lab - dette er et stort fortrinn. Det går an å bygge på med en master her, og da stiller man sterkere. Det er også større etterspørsel på gutter enn jenter akkurat nå, for å jevne ut kjønnsforskjellene.

Bioteknologi er et ganske mye tyngre studie, og her er man mer avhengig av enten å ha gode karaktere (B i snitt+) eller mye erfaring få jobb raskt senere. Det er også lettere å få seg jobb hvis man velger masteroppgave etter hva som lærer deg ting som er etterspurt i jobbmarkedet, eller tar masteroppgaven hos en bedrift du kan tenke å jobbe i senere.

Diverse verv, sommerjobber, etc er alltid et stort pluss når man leter etter jobb senere, så vær flink til å be om og samle opp attester for slikt.
Noen som vet hva slags fag man burde ha hatt for å klare seg godt på bioingeniørstudiet?


Hjelper dette?
http://www.hioa.no/Studier-og-kurs/HF/Bachelor/Bioingenioer

Vær klar over at det kreves mye matematikk.
Hmm, okei! Det er matten jeg er usikker på om jeg rekker til med. :/
Ikke la deg skremme. Jeg slet hardt med matte, men kom gjennom til slutt. Det som nytter er mengdetrening, å løse mange oppgaver.
Når du er over den første kneika, og skal bruke i praksis det du har lært, kan matte faktisk være morsomt.
Stå påthumbsUp
Generelt er det nyttig å ha biologi 1 og 2, kjemi 1 og 2, og matte, men man lærer oså mye av den matten man trenger på studiet. Alltid fordel med fysikk 1, etter min mening, men ikke strengt nødvendig, så langt jeg vet, men er det noe man sliter med, så kan man velge et helt annet fag i stedet - kanksje psykologi er oe man liker bes, f.eks.