Studere bioteknologi eller bioingeniør


Hei, jeg går i vg3 og prøver å bestemme meg for hvilket studie jeg skal ta. Jeg skal til NTNU, men sliter litt med å bestemme meg mellom bioingeniør og bioteknologi. Det jeg sliter mest med er å finne ut av jobbmuligheter etter ferdig studium. Jeg vet at mange bioingeniører jobber på sykehuset med blodprøver, men det har jeg ikke lyst til. Vet du noe om jobbmuligheter og etterspørsel av bioingeniør vs bioteknolog? Setter veldig pris på svar :)
Replies

Det er definitivt større etterspørsel etter de med en bioigeniørgrad da de har autorisasjon til å jobbe på en hvilken som helst lab - dette er et stort fortrinn. Det går an å bygge på med en master her, og da stiller man sterkere. Det er også større etterspørsel på gutter enn jenter akkurat nå, for å jevne ut kjønnsforskjellene.

Bioteknologi er et ganske mye tyngre studie, og her er man mer avhengig av enten å ha gode karaktere (B i snitt+) eller mye erfaring få jobb raskt senere. Det er også lettere å få seg jobb hvis man velger masteroppgave etter hva som lærer deg ting som er etterspurt i jobbmarkedet, eller tar masteroppgaven hos en bedrift du kan tenke å jobbe i senere.

Diverse verv, sommerjobber, etc er alltid et stort pluss når man leter etter jobb senere, så vær flink til å be om og samle opp attester for slikt.