Slørsopp?
Hei.

Denne ligner noe på puddertraktsopp, men lukter annerledes, ikke sterkt og ikke ubehagelig. Den har brune slørrester på stilken. Er det en slørsopp eller kan det være en av traktsoppene? Kan noen bestemme arten via bilder?

Funnet på Kongelungen, nordside. Habitat: bjørk, eik og hassel.

Linda
Replies

Har du vurdert lukten som noe rotfrukt, reddiklignende?
Jeg kjenner det ikke igjen som typisk lukt av reddiksopp/reddikmusserong. Men min mann som ikke kan sopp, synes at reddiklukt kan stemme.
Nå har jeg bare sånn middelmådig kunnskap om sopp. Men i følge habitatet (ta bilder på voksestedet!), størrelsen og hvis det er reddiksopp, ville jeg kalt den Hebeloma sinapizans, stor reddiksopp.
Slimskjellsopp. Per M.
Per høres svært sikker ut. Ville ikke vært det, men han har trolig rett. Bildet av ett eksemplar av denne er iallfall, slik jeg ser det ikke, ikke tilstrekkelig til en sikker identifikasjon. Men et greit forslag.
Opprinnelig postet av agaricus45 Per høres svært sikker ut. Ville ikke vært det, men han har trolig rett. Bildet av ett eksemplar av denne er iallfall, slik jeg ser det ikke, ikke tilstrekkelig til en sikker identifikasjon. Men et greit forslag.


Har du forslag til alternative arter som jeg kan sjekke mot (uten mikroskop).
Må nok bruke mikroskop. Var "innom" slørreddiksopp, men er nå sikker på ikke den. Det nærmeste var en blek Pholiota mixta som jeg har funnet noen ganger. Disse kan vær vanskelig å skille fra Pholiota lenta uten mikroskop. Se bilde. Men er kommet til at Pers bestemmelse er mest sannsynlig.