Små muslinger på bark


Små muslinger på en barkbit på bakken, antagelig selje. Noen som kjenner dem? Funnet i Oslo i dagBerit
Replies

Min erfaring er at alle Crepidotus, bortsett fra myk muslingsopp må mikroskoperes, for sikker bestemmelse.
Per M.
Det er jo ikke så mange arter av Crepidotus, Synes dette ligner småmuslingsopp. Berit
Opprinnelig postet av kremle Min erfaring er at alle Crepidotus, bortsett fra myk muslingsopp må mikroskoperes, for sikker bestemmelse.
Per M.
Enig med Per. Disse artene trenger mikroskopering, og fra bilder er det ikke alltid så greit å bestemme myk muslingsopp heller.
Her er Tove og jeg enige. Jeg benytter boken The genus Crepidotus, Stein Norstein, 1990, for å bestemme de artene vi har her i landet.
Per M.
Etter det jeg kan finne ut er det 10 arter av Crepidotus registrert på artsobs pluss 3 uten funn. Av de 10 er 2 sjeldne. De aller fleste kan utelukkes på grunn av substrat, størrelse eller utseende, og da står jeg ikke igjen med mange. Berit
Men så lenge det er mer enn én mulighet, og de mulighetene ikke kan skilles sikkert makroskopisk og/eller på substrat, så er vi jo like langt; mikroskopet.
Nå har jeg fått fasiten på denne: Crepidotus subverrucisporus. Berit
Det er vel 7. funn i Norge smile. Jeg fant denne i Bærum i fjor, sammen med Rune Zakariassen og var i ettertid glad for at jeg tok den med hjem og sjekket. Dette viser bare at sopp som ligner hverandre ikke kan bestemmes ut fra hva som er "mest sannsynlig".