En hvit sporesopp i to utviklingsfaser?Mjuk konsistens. Kan dette være blek nettsopp? Eller kanskje en fløyelsjuke??
Tror den er på morken or.
Lillehammer, ved Lågen.

Det er noe annet også tett ved den hvite. Kanskje en i startfasen?
Replies

Den hvite kjuke kan dessverre ikke bestemmes fra bildene. Blek nettsopp er det ikke.
Ut i fra individet og bildene er det vanskelig å si noe på arten på kjuken. Det kan være veldig fint å få et bra bilde av over og underside av soppen, ofte er det nødvendig. Det ser ut som det vokser raggkjuker vedsiden av (kan ikke si sikkert uten bilde av underside) Så det kan være en raggkjuke som mangler fargestoff. Hvordan var konsistensen og lukt?
Opprinnelig postet av Kagge Ut i fra individet og bildene er det vanskelig å si noe på arten på kjuken. Det kan være veldig fint å få et bra bilde av over og underside av soppen, ofte er det nødvendig. Det ser ut som det vokser raggkjuker vedsiden av (kan ikke si sikkert uten bilde av underside) Så det kan være en raggkjuke som mangler fargestoff. Hvordan var konsistensen og lukt?
Hvis du mener at den hvite kan være en raggkjuke som mangler fargestoff, så er jeg uenig i det; tror det dreier seg om to forskjellige arter. Raggkjuke kan ikke sikkert bestemmes kun fra bilder av oversiden fordi det da kan bli forveksling med blant annet bjørkemusling som til tross for navnet vokser på forskjellige treslag.
Det var derfor jeg skrev i parentes at vi trengte bilde av undersiden. Jeg syns det ikke ligner på raggkjuke, men jeg får ikke noe annet til å stemme heller. Spesielt med feste til treet med en knute, som du ser på de andre Tramets artene på stammen. Med litt mer info kan vi kanskje utelukke Tramets og gå inn på andre slekter.

Når har jeg vært tilbake på åstedet og prøvde å ta bilder fra undersiden. Stokken er umulig å løfte fra bakken, så jeg trykket fotoapparatet så langt ned jeg kunne og håper bildene kan brukes. Siden det ligger i natur reservat kunne jeg ikke gjøre noe annet. Vokser på gråor som mister barken. Det gule farget på et av undersiden bildene forstår jeg ikke. Været var grått, ingen sol og allerede kl.15.00 nokså mørkt. Jeg prøvde ikke å lukte, dessverre. Soppen var ganske stor. c 10cm og mjuk.

Det som jeg tror er et eksempel til av denne soppen voks på den samme vedkubben.

Det var meget vanskelig å ta bilde nedentil, siden soppen var enda krullet sammen.

I går tok jeg enda en tur for å få bedre bilder. Her fant jeg et lite eksempel av same soppen. Denne var 3cm i diameter.
Det er et sumpaktig området med mange gamle nedfallne trær. Substrat er gråor.

Kunne det være fløyelskjuke?