Barter


Hei
Vi har et stort furulignende tre i hagen med store kongler. De er ca 12 cm lange når de er «modne». Treet er ca 10-12 meter høyt. Stammen er ikke skjellete som man ofte ser på furu, mer som en gran. Greinene vokser vannrett utover i nedre del. Den er trolig plantet i 1960 ca. Kan noen svare på hva på hva den heter?

Med vennlig hilsen
Mona Rødli Oksfjellelv


-- Posted via biolog --
Replies

Det du har, er en av de artene i furuslekta som har 5 nåler i "nålebunten". Det normale antall nåler er 2. Altså dette forenkler søket mye, takk for at du la ved så mange detaljer. I Lids flora, så er det da nevnt 4 arter, som har 5 nåler i bunten, der den ene noen ganger opptrer som underart av den ene arten. Disse artene er Pinus cembra (sembrafuru), Pinus sibirica (syn. Pinus cembra ssp. sibirica sibirsk sembrafuru), Pinus strobus (weymouthfuru) og Pinus peuce (silkefuru). Etter litt googling av disse 3-4 artene, så er det silkefurua som passer best med ditt tre. En ser det bl.a. på konglene, ser sembrafuru har helt andre kongler, mens weymouthfuru har smalere og litt mindre tette kongler. Du kan sammenligne selv. smile

https://www.google.com/search?q=pinus+peuce
Tusen takk for at du tok deg tid å forske for meg,det setter jeg stor pris på. Det ser ut for meg også at jeg har ei silkefuru stående så fager på tunet😉.


-- Posted via biolog --