Kan noen bekrefte at dette er ei orekjuke?


Etter å ha sammenholdt funnet med skriften, har jeg kommet til at dette må være ei godt voksen orekjuke, siden den er så mørkt rødbrun, ganske hard og knudrete, og har fått en ganske skarp kant mot porelaget. Porene er nærmest sølvgrå, ganske kantete og relativt store. Den vokste på et dødt lauvtre, muligens or. (Den vokser også på andre lauvtrær.)


-- Posted via biolog --
Replies

Orekjuke - om den vokser på or. Hvis substratet er osp, må vi sjekke mot revekjuke.
Har du et et skarpt bilde av treet?
P.S. Men det ser absolutt ut som orekjuke, men likevel sjekke substratet.
Tenkte på revekjuke også. Har vært ute, og denne gangen i dagslys. Selv jeg har ingen problemer med å se at dette var en bjørk. (Pinlig.). Jeg ser at orekjuke også vokser på bjørk, mens revekjuke ifølge Ryman vokser på osp og gråpoppel. Betyr det at jeg kan slå meg til ro med at dette er Orekjuke? I så fall kan vi kanskje konkludere mede at i dette tilfellet vart lykken bedre enn forstanden?Har for sikkerhets skyld tatt med meg et eksemplar hjem. Forhåpentligvis har jeg lært noe om betydningen nav å sjekke (og for meg å bli bedre på) substratet. Har også vært inne på tanken om å fokusere på substratspesifikke kjuker nå i starten, i den grad det finnes. Takker for god hjelp, så langt.
Om du kommer dit igjen, så ta et "nærere" bildet av det treet, fordi bestemmelsen står og faller med substratet i dette tilfellet.
Ikke tvil om at det var Bjørk. Besøkte det igjen. Så har registrert det på ao siden det også vokser på bjørk, i motsetning til revekjuke som vokser på osp og gråpoppel, i følge Ryman.


-- Posted via biolog --