morelltre


Jeg har et morelltre som morellkartene tørker inn på. Hvert år er treet i full blomst og det ser friskt og fint ut. Når kartene kommer er de først fine og grønne, etterhvert som de vokser blir de gule og tørker gradvis inn.Hva er grunnen???
Replies

Men er det alle kartene som faller av? For det er helt vanlig at en del av kartene faller av på denne tida.
Hvis fruktene i tillegg blir "oppblåste" kan det være en soppsykdom i slekt med plummepung, en eller annen art av Taphrina. Jeg har sett slikt på hegg.

Men, det kan jo være som Torborg sier, at dette er en naturlig uttynning av karten.

AA
Takk for svar! De fleste faller av . Det er svært få igjen når de er modne. De har ikke vært oppblåste, men gulner og tørker inn.Det er mulig at de tynnes ut naturlig, men det er kun 4-5 moreller igjen. quote]Opprinnelig postet av Torborg

Men er det alle kartene som faller av? For det er helt vanlig at en del av kartene faller av på denne tida.
Jeg har også en annen tanke. Noen morellsorter krever kryssbestøvning. Det vil si at de må få pollen fra en annen sort. Det hjelper ikke at de får pollen fra et tre av samme sort. Hvis de ikke får pollen fra en annen sort vil kartene tørke inn og falle av. Det kan derfor hjelpe å plante også en annen morellsort. Det kan lønne seg å sjekke hva slags sort som da egner seg best som pollensort for den sorten du har.

Amj