Evolusjon og økologi


Heisann! Holder på å skrive en innlevering i biologi og oppgaven er som følger; hvordan henger evolusjon og økologi sammen?
Har tenkt på mange nøkkelord her som feks; mimikry, suksesjon, bæreevne, nisjer, kamuflasje osv. Noen av artene kommer da selvfølgelig til å dø ut i suksesjon og da tenker jeg at de er da ikke i stand til å overføre videre sine gener videre. Kan vi da konkludere med at den spesielle arten ikke blir å utvikle seg videre?

Det her vil bare forsterke argumentet om at økologi og evolusjon går egentlig hånd i hånd. Alle levende organismer er avhengige av miljøet rundt seg. Hvis trærne sakte men sikkert blir lavere og tynnere har det betydning for andre arter som benyttet seg av de høye trærne. Fordi de kunne gjemme seg der. Er sånn jeg har tenkt, men er fortsatt litt usikker.

Har dere noe tanker om det her som kan hjelpe meg enda bedre på sporet av å forstå nemlig det her? Setter pris på alt av svar!
Replies

Du er inne på noe der. Økologi handler om miljøet, og evolusjon om tilpassning til miljøet. Og, ikke minst evolusjon og miljø samvirker.

Evolusjonen forandrer miljøet, og det gir i sin tur rom for videre evolusjon.
Okei, tusen takk! Nå kan jeg fortsette å skrive videre med de nøkkelordene pluss andre. smile
Flyttet hit av Limnoan