Flue klegg?


Hva slag flue/klegg er dette? Har aldri sett sånn her oppe i Finnmark før. Tenkte kanskje en type klegg eller noe annet som biter.


-- Posted via biolog --
Replies

I fasongen ligner jo denne på rovfluene Asilidae. Mange å velge mellom:
https://www.artsdatabanken.no/Pages/200523
Min første tanke var også rovfluge. I Finnmark er det observert langt færre artar enn i den sørlegaste delen av landet. I Artskart er det registrert tre rovflugeartar i Finnmark; dovrerovflue, båndrovflue og gyllen rovflue. Dei to først nemnde er relativt små, medan gyllen rovflue er mellom dei største artane i Norge. Det avbilda dyret ser rimeleg stort ut. Så dersom storleiken nærma seg 2 cm og også ut frå kroppsfasong vil eg halde gyllen rovflue som det mest sannsynlege ut frå dei rovflugeartane som er funne frå før i Finnmark, men desse vurderingane må sjåast på noko som tilnærma synsing ut frå ei sannsynlegheitsvurdering. For ei sikker artsbestemming må det nok eit langt skarpare foto til enn dette.
Takk for svar. Det var mye regn og bildene er tatt med iphone. Den sitter enda på vinduet, på tredje døgnet nå. Får ikke lagt ut flere bilder i denne tråden, så vet ikke hvordan du/dere kan få sett klarere bilder.


-- Posted via biolog --