Fjellkattefot?


Jeg tror bildet forestiller fjellkattefot, men det er tatt på Sleneset, ei øy nokså langt uti havet. På artskart er det bare noen få innførsler fra kysten - har jeg bomma nå igjen?
Replies

Det er jo faktisk ikke så mye som skiller disse to. Dette er hunnplanter. Fjellkattefot skal ha brunlige korgdekkblad, kattefot rosa eller av og til hvite. Så det burde tilsi kattefot. Korgdekkblad "avlange" hos fjellkattefot; "spisse" hos kattefot. Hva er forskjellen, og hva blir dette?

Nå ser vi ikke rosettbladene, men begge er lodne på undersiden, "oftest" lodne på oversiden hos fjellkattefot; "stundom" hos kattefot. Så det kan ikke brukes til noe som helst.

Formen på rosettbladene skal være "smalt spatelformete og spisse" hos fjellkattefot; "bredt spatelformete og butte" hos kattefot. Så der har vi noe som kanskje kunne avgjort det.

Summa summarum - ingenting som motsier kattefot, men umulig å konkludere sikkert.
Nå ser jeg forresten at det er rosettblad synlige nederst, men uten at jeg kan konkludere på det.
Minner mistenkelig på vanlig kattefot ...
Du verden. Antagelig må man kikke på ganske mange før man kjenner igjen forskjellen mellom "avlange" og "spisse". Forskjellen mellom butte og spisse rosettblader høres mer lovende ut, blir spennende å se om jeg greier å bli sikker på den noensinne. Grundig og lærerik gjennomgang, takk for at dere tar dere tid.
mjo