Hvor i Norge finnes vaskebjør?


Hei

De siste måneden har både jeg og mannen min observert det vi tror er vaskebjørn, men jeg finner ingenting om at de skal finnes i området vi bor. Vi har aldri vært så nær de at det er mulig å si sikkert, men mannen min mente han hadde sett noe grått, støre enn en katt, med en hale som var så stor at han ikke kan tenke seg at det kunne ha vært noe annet enn vaskbjørn. I dag så jeg også noe. Da det var allerede helt mørkt ute, men det var et lysegrått dyr med tykk pels, en del større enn en katt, med en mørk stripe nedover ryggen. Hvordan halen var så jeg ikke. Synes denne også så ut til å kune være vaskebjørn. Vet noen om det finnes slikt rundt Lillestrøm-området? Hva annet kan det eventuelt være?
Replies

Jeg vil tro det er grevling dere har sett. Den er vanlig i Lillestrømområdet.

Om vaskebjørn:
https://artsdatabanken.no/fab2018//N/2677
Det kan godt hende - ligner i alle fall i størelsen, og de kan jo forklare hvorfor halen ikke var påfallende thumbsUp
Eller mårhund, den er vel faktisk enda lettere å forveksle med vaskebjørn.
Mårhund har kommet vandrende fra Finland. Den har neppe nådd Lillestrøm ennå.
Første observasjon i Norge i 1983. Hundedyr legge bak seg store avstander på få år. Selv jerv fra Finnmark har i løpet av kort tid vandret fra Finnmark til Sør-Norske fjell. En liten fjellrev krysset nærmest hele Arktis fra Europa til N-Amerika. Man kan ikke tenke slik om eventyrlystne unge dyr. De vandrer. Forøvrig var det jo bare et forslag til å forbedre observasjonene og få bestemt dyret.
Vanskelig å si hva det var. Dyret trivdes rundt huset i en måneds tid, men tror det ha dratt videre - har ikke sett det igjen siden denne observasjonen