Har du problemer med ÆØÅ


Det hender at noen har problemer med æøå eller ÆØÅ. Dette er et ganske vanlig problem. Hos oss har det især vært Firefox som har hatt dette problemet. Årsaken skyldes at det er mange måter å sette opp tegnene på. Vi bruker noe som heter ISO 8859-1. Dersom nettleseren din er satt opp riktig, vil den da automatisk velge samme tegnkode. Noen nettlesere bruker andre tegnkoder og da vil æøåÆØÅ kunne bli helt feil.

Hvilken tegnkode nettleseren din bruker vil kunne variere fra side til side du er inne på. Om du lurer på hvilken tegnkode nettleseren din bruker må du gå inn og se etter. For eksempel:

Firefox:
Vis ---> Tegnkoding. Det skal da stå Vestlig (ISO-8859-1)
Internet Explorer: Vis ---> Koding . Det skal da stå Vesteuropeisk (ISO). Det er forresten smart at det er huket av for automatisk.


Amj
Replies

Her er et eksempel på bruk av hvordan æøåÆØÅ blir seende ut ved bruk av UTF8 når siden viser dem som ISO-8859-1: (Jeg har juksa litt wink)

æ = Ã¥
ø = ø
å = Ã¥
Æ = Æ
Ø = Ø
Å = Ã…

Amj
Hvis du har problemer med æ, ø, å, Æ, Ø eller Å, på Spør en biolog hadde det vært kjekt om du svarte på følgende:
  • Hvilken nettleser og versjon av nettleseren er det du benytter?
  • Hvilke tegnkode står nettleseren din på (se over)når du er inne i Spør en biolog?
Amj
Bruker nyeste Firefox (3.0?)
Tegnkode står på Vestlig (ISO-8859-1) i spør en biolog

Av og til har jeg problemer med å se æøå her, men bare av og til.

__________________________
Biologistudent på tredje semester ved NTNU
www.ntnu.no
Hei Kennethn.
Du finner hvilken versjon av Firefox du kjører ved å klikke på Hjelp, og dernest på Om Mopzilla Firefox. Helt på slutten der vil du så finne versjonen.

Jeg ser det gikk greit for deg å skrive æøå. Vi har gjort en liten endring der nå slik at Firefox nå skal kunne hvilte hvilken tegnkode som skal benyttes.

Dersom alle æøå ble feil, så hadde Firefox valgt feil tegnkode. Da kunne du selv ha gått in og satt rett tegnkode manuelt i Firefox. Dersom bare det var noen æøå som ble feil mens de andre var riktige så vare nok årsaken at noen hadde hatt problemer med tegnkoden når de skrev inn og fått lagt inn feil tegnkode.

Amj