2 fluer


Vi har en laang buskmurehekk i hagen. Ikke den vakreste jeg vet, men den tiltrekker mange forskjellige insekter - kanskje særlig fluer. Neslandsvatn 7. oktober. Terje Jonasssen - jeg antar at Muscidae ikke er din favoritt-fluefamilie, men kanskje du kjenner igjen disse to likevel. Mine forslag er Polietes lardarius og Azelia nebulosa.
Replies

Du har absolutt rett i at eg er på gyngande grunn når det gjeld Muscidae, men Polietes lardarius kan eg gå god for. Verre er det med flue nr. 2. Azelia skal ha en rad med lange børster langs heile oversida av baktibia (samt nesten heile undersida), i tillegg til ei tydeleg preapikal børste på oversida av midtre tibia. Eg klarer ikkje sjå nokon av desse kjennemerka på bilda, så dermed må eg melde pass her.

Terje
Takk skal du ha! thumbsUp Skulle selvsagt ha tatt bedre bilder av beina til flue nr.2. En viktig greie med fluer ser det ut til - ikke minst Muscidae.

Morten
Tok noen flere bilder av flua og la dem inn på Diptera.info. Nikita Vikhrev har bestemt den til Azelia cilipes . Ser at det bare er to funn i Artskart.