Hodeskalle


Jeg lurer på om noen kan si om dette er hodeskalle tilhørende hund, rev eller annet dyr? Hodeskallen var rundt 20 cm i lengde.


-- Posted via biolog --
Replies

Du har tatt alle deler i slike vinkler at det ikke er mulig å bestemme med sikkerhet. Siden du oppgir ca 20 cm bør det jo være hund (eventuelt ulv), den har de seks standard kinntenner i overkjeven. Underkjeven virker kort og det er lite plass til en fjerde av de små fremst (noe som er ganske vanlig på hund) på underkjeven, altså gjerne sju tenner pr side selv om seks er minimum. Det er også umulig å se om den normalt bakerste kinntanna er på plass i underkjeven, det er der den ser for kort ut, merkelig. Tyggeflatene på jekslene burde vi også sett. Best å ta bilder både fra sidene, ovenfra og nedenfra både av skalle/overkjeve og underkjeve. Og har du bommet på størrelse er rev fremdeles mulig.
Nullhypotsen må vel bli hund? Hunderaser kan ha mer eller mindre underlige tannstillinger på grunn av avl.
Synes også dette ligner mer på hund enn rev, men tar forbehold om at bildene ikke var helt heldige. Reven skal være "slankere" i fasongen på selve skallen, og ikke fullt så kraftige tenner som det er her, så ut fra de bildene som er fremlagt tror jeg med relativt stor sikkerhet at det er snakk om en hund.
Takk for svar! Jeg fikk tilsendt bildene av en som gikk tur i området der hunden min forsvant. Han skal ta med beina, så jeg får tatt bilder av de i morgen!


-- Posted via biolog --
Hva slags hund var det?
Det var en dachs på 1 år 4 mnd.


-- Posted via biolog --
Får ikke til å legge til nye bilder, så lager ett nytt innlegg.


-- Posted via biolog --