Hvilket kranie er dette.

Snitz Forums MVC
https://www.sporenbiolog.no/Topic/Posts/144264?pagenum=1
15 Aug 2022 07:29

Topic


Kranie
Hvilket kranie er dette.
09 Jun 2022 07:49


Hvilket dyr er dette ?

 

Replies ...


kjellms
09 Jun 2022 23:59


Her mangler mål. Her mangler de riktige måtene (retningene) å se skalle-kjeve-delene på, særlig når så mye bløtere bindevev og hinner dekker huller og suturer i skjelett-delene. Man bør se både overkjeve og underkjeve rett fra siden, og særlig skalledelen både nedenfra mot ganen og rett ovenfra.

Det er mange nok dyr som kan forveksles når man tar hensyn til mange husdyr, fremmedarter og noen få ville hundedyr. Hvis vi antar ganske flat panne, og godt buet (konvekse) underkjever (også noe vanskelig å se fordi det er delvis oppspist), så står det mellom rødrev og veldig få hunderaser. Videre antar vi ca 16 cm max totallengde på skallen noe som vil tilsvare en godt voksen rødrev. Underkjeven ser også ganske smal ut, det forsterker inntrykket av rødrev. Hjørnetennene ca tre ganger så lange som fortennene, stemmer også med rødrev. Seks jeksler i overkjeven på hver side stemmer svært godt med rev, det samme med de sju i underkjeven . Men da har vi jo antatt noen mål. Bjørkebladet til venstre bak skallen er kanskje ca eller vel 4 cm langt. Da er tannradene i overkjeven ca 7 cm og i underkjeven noe lengre, som dermed også passer med rødrev. De tannradene regnes fra forkant av hjørnetennenes hull-feste til og med bakerste jeksel.
Kranie
11 Jun 2022 07:07


Hei, takker for svar. Kan sikkert stemme med rødrev, da eg traff på eit flott eksemplar på samme turen. Skal prøve å legge med noke målbart når eg legger inn bilde neste gang. Kraniet fant eg i utkanten av ein støl på ca 750 moh.
© 2000-{0} BIO