Hvordan fant du spør en biolog?

Snitz Forums MVC
https://www.sporenbiolog.no/Topic/Posts/413?pagenum=1
19 Apr 2024 22:30

Topic


Admin
Hvordan fant du spør en biolog?
22 Nov 2004 11:10


Det hadde vært spennende for oss i 'Spør en biolog' å få vite hvordan dere brukere fant oss? Mitt inntrykk er at vi i liten grad er lenket opp, men at dere finner oss ved å søke på et 'biologisk ord'. Stemmer det? - Eller er vi lenket opp uten at vi vet det og blir vi anbefalt av f.eks lærere?

Vi lurer også på hvem dere er. Er dere elever, biologistudenter, journalister, eller bare nysgjerrige?

Admin/Torborg

 

Replies ...


Gjest
22 Nov 2004 16:29


Jeg fant denne siden ved å søke etter tilpasninger i fjellet på google.

Gjest
23 Nov 2004 15:34


Og jeg fant fordi Admin. anbefalte siden! Og siden har jeg besøkt den nesten daglig! Det er så flott'atte!

Rufus
23 Nov 2004 19:30


Vi ble anbefalt å ta en titt på siden av biologilæreren vår.

Gjest
24 Nov 2004 16:39


Jeg søkte på "Entomologi" på Google, og filtrerte på norske sider, og da kom dere opp som første treff.

Gjest
24 Nov 2004 16:43


Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Gjest
Ulf[/i]

Jeg søkte på "Entomologi" på Google, og filtrerte på norske sider, og da kom dere opp som første treff.Det var selvsagt helt feil. Det var www.entomologi.no som var første treff, og det jeg skulle si var at dere ble anbefalt av www.entomologi.no :)

Gjest
24 Nov 2004 20:47


Jeg tar 3BI og ble anbefalt siden av læreren min... Knall bra side!!! wink

Oslogutt86
15 Dec 2004 21:24


...og jeg søkte på ordet "dihybrid" på google, så kom denne siden...
Gjest
31 Dec 2004 23:43


Hallo. Denne siden fant jeg, ved å søke på startsiden.no. Dette er en side jeg skal se mer på. Lærerikt. Jeg er bare en vanlig nysjerrig mann fra Skien.Fabrikk arb. Med to undrende gutter. Jeg kan ikke svare på alt det de spør om. Men jeg vil finne det ut. På nett.

kristvi
11 Feb 2005 12:23


Jeg fant siden fordi jeg gikk inn på hovedsiden til entomologisk forening, etter at jeg meldte meg inn i foreningen. Jeg er hobbybotaniker, og syns det også er spennende å lete etter planter, biller og sommerfugler med tanke på fotografering.
Kristin
Gjest
15 Feb 2005 00:08Tips på http://www.hagegal.info

Som forøvrig var et bra tips - flott forum dette smile

Gjest
24 Feb 2005 20:40


Søkte på "hvite blodlegemer" på google.. Google finner det meste. approve

klaush
25 Feb 2005 09:30


Bare meg,

Ja, du fant hvite blodlegemer, men si meg hva har dette med "hvordan fant du Spør en biolog"?

Bare deg
Torborg
01 Mar 2005 10:46


Med teskje: wink Søker på hvite blodlegemer, fant spørsmål om hvite blodlegemer på spør en biolog bigsmile
Gjest
04 Mar 2005 11:30


Jeg fant denne siden når jeg søkte på internett angående økologi, med oppgaver om abiotiske faktorer, økosystem osv. Søkte på alt som hadde med dette å gjøre og fant denne siden i en av alle treffene.

Det er kjempeflott at dere kan svare på alle disse spørsmålene vi ikke finner svart på! (det er ikke alltid like lett å finne akkurat det svar en trenger på det en lurer på når en søker på internett) TAKK!

janw
06 Mar 2005 20:57


Apropos det du sier der sist, meg: det er lurt å ikke glemme at det finnes bøker og biblioteker. Standardkunnskap er ofte mye lettere å finne gode forklaringer på i bøker enn på internett. Internett er best på nyhetsstoff. Internett er et svært, svært hullete og tilfeldig kildemateriale, med bra ting og reint søppel i pen blanding. Ofte skyldes det at dere ikke finner svar på noe på internett, at det rett og slett ikke finnes på internett. For at noe skal finnes på internett, må noen ha lagt det ut der. Og da må noen ha hatt en grunn til å legge det ut.
hilmar
15 Mar 2005 23:47


Fant artikkel om Sanddøldalen på nettstedet sabima.no via Google (søk på "sanddøla"). Link videre til dette forumet derfra.
Marie
18 Mar 2005 08:52


Hei, Jeg fant denne siden via Klaus Høiland sin hjemmeside, helt tilfeldig egentlig. Har anbefalt den til mange. Kjempebra side!
Ellis
31 Mar 2005 22:17


Jeg hadde et prosjekt på skolen om enfrøete planter.. søkte på dette på www.sol.no og en link til siden deres dukket opp, noe jeg er veldig gla for, for her har jeg fått vite veldig mye nyttig :)
jeg er forresten elev, har 2 BI på skolen.
janw
01 Apr 2005 09:56


Hei Ellis, ikke for å være pirkete, men det er likevel litt viktig: vær obs på at det riktige ordet er "enfrøbladete planter" (dvs. som produserer ett frøblad når de spirer) - hvis du tenker over ordet "enfrøet" litt nøye, så må jo det bety noe helt annet. OK? Bare sånn at vi passer på at vi virkelig sier det vi mener å si. Stå på!
tellme
01 Apr 2005 09:59


fent den via google når jeg skulle ha om store hav dyp........ søkte på biolog og havnet hær...... interesang side!!!!!!!=)

Marion=P
skovsende
07 Apr 2005 11:13


jeg ledte efter dinosaur
perik
07 Apr 2005 19:59


Fant denne geniale siden da jeg søkte på google etter reinlav.

Har et spørsmål?

Er reinlav viktig del av den norske faunaen?
andersfk
23 Apr 2005 11:58


Kopi av melding:
Er reinlav viktig del av den norske faunaen?

Ser du har fått svar (http://www.biologforeningen.org/enbiolog/topic.asp?TOPIC_ID=678).

Jeg kom hit via en link på Cappelens "Bios"-sider (http://bios.cappelen.no/).


"http://www.bio.no
Hjemmesiden til Norsk biologforening. Her finner du aktuelle lenker, og du kan stille biologispørsmål."
Fra Bios sitt nettsted
Admin
24 Apr 2005 19:40


Ser at Mona prøvte å si at det ligger en lenke på skolenettet.no. http://skolenettet.no/templates/News.aspx?id=12835&scope=ScopeVGO&epslanguage=NO

Det var gøy å se Mona. Takk for infosmile
skovsende
27 Apr 2005 11:02


jeg søgte efter dinosaur
Gjest
27 Apr 2005 17:50


Hei, hei,
jeg kom hit via en link på zoologi.no

hilsen Lillian

Gjest
29 Apr 2005 16:12


Jeg fant denne siden ved å søke på et biologi-ord. (husker ikke helt hva) Og synes at denne siden er helt topp! Spør en Biolog er en super oppfinnelse!!! bigsmile
Jeg er en elev fra en vidregående skole.smile

andrea
05 May 2005 14:18


Hei.. jeg fant denne siden ved å søke på biologi...dere var dt første som kom opp.. da jeg fant ut hva dette var har jeg brukt det siden.. denne siden er kjempe bra!!!wink
skjønner ikke hvorfor læreren min, Marinebiolog faktisk, ikke visste om dette..... det er bare så bra!!!!!

kos

andrea birkeland
vera4ever
09 May 2005 19:54


hei.. jeg bare lurte på om du kunne forklar litt hvordan prosessen går når planter å sånt blir til fossilt brennstoff? på forhånd takk!
vera4ever
09 May 2005 21:46


kan dere vær så snill svare raskt? det er veldi viktig! jeg lurer også på om hvilket miljø skader fossilt brennstoff skaper og hvordan.....jeg hadde blitt glad om jeg fikk et svar innen 1t... på forhånd takksmile

ps: jeg fant denne siden da jeg søkte på google etter fossilt brennstoff....
skovsende
10 May 2005 07:49


ved at søge efter dinosaur forsiller
janw
10 May 2005 11:08


Hei Vera4ever,
spørsmålet ditt havnet under "Hvordan fant du Spør en biolog", så det var bare helt tilfeldig at jeg var innom og så at her var det noen som spurte om noe...

Planter (og dyr) som dør blir normalt brutt ned av nedbryterorganismer. De bruker alt det organiske materialet som energikilde (og også byggeråstoff for egen kropp), og som følge av dette vil det meste ha gått gjennom nedbryterorganismenes celleånding blitt omdannet til CO2 og vann.
Når døde planterester blir liggende og hope seg opp under forhold der nedbrytningen ikke kan skje (først og fremst oksygenfrie forhold), så vil de ikke kunne brytes ned til CO2 og vann, men forblir det vi kaller organisk, eller redusert, karbon. Den videre skjebnen er avhengig av faktorer som trykk og temperatur, og antakelig også av hva slags materiale det opprinnelig var. Torvrester (som egentlig er først og fremst cellulose) som blir utsatt for trykk og moderat oppvarming blir gradvis omdannet til kull. Det vil si at karbonskjelettene i de organiske forbindelsene for en stor del bevares (i alle fall som rimelig lange biter), mens andre atomer, som hydrogen, oksygen og nitrogen for en stor del forsvinner. Resultatet blir kull. Olje- og gassdanning skjer ved høyere temperaturer, og fra materiale som har større andel fettstoffer (dvs. gjerne planktonrester). Her skjer det også en avspaltning av vann som tar med seg omtrent alt oksygenet og en del av hydrogenet, og karbonskjelettene blir brutt opp i biter avhengig av temperaturen - er temperaturen moderat, blir det mest olje (middels lange karbonkjeder), er temperaturen høyere, blir det mest gass (korte karbonkjeder). Som regel dannes begge deler.
Slå ellers opp i Geologisk museums leksikon (http://www.toyen.uio.no/geomus/leksi/index.html).
Når det gjelder effekter på miljøet vil du kunne finne noe i tidligere spørsmål og svar her i Spør en biolog, se Klaus sitt svar på http://www.biologforeningen.org/enbiolog/topic.asp?TOPIC_ID=797.
Gjest
25 May 2005 23:50


Det er sant. Jeg er skoleelev og har flere bøker som omhandler slike ting, men likevel føler jeg ikke alltid at bøkene svarer skikkelig på alt jeg lurer på og jeg får ikke ut et klart svar av dem. Det er ofte slik at jeg må gå grundigere inn i ting for å skikkelig forstå det "overfladiske" vi skal lære. Og når det er enkeltbegreper jeg lurer på som gjør at jeg ikke helt ser sammenhengen i noe, som jeg har lest og lest for å finne i bøker og som jeg ikke finner, er det veldig greit å kunne spørre her som jeg kan få et konkret svar! Det er ikke alltid tiden strekker til til å kunne sette seg skikkelig inn i alle temaene vi jobber med når en tar 3år påbygging, slik at det å begynne å lete i skikkelige bøker etter det lille spørsmålet en har føles lit fortapt.. Dessuten lærer jeg mye bedre av å få et riktig svar enn å lete og lete og bruke mye tid og ofte ende opp uten resultat.. Derfor er det kjempetopp at dere har denne siden!
Kim16
27 May 2005 09:09


Jeg fant denne siden da jeg søkte etter dinosaurer og hvor lever på Google

Kim
janw
27 May 2005 10:08


meg -
og det er nettopp det vi er her til! Når noen virkelig lurer på noe, og er klar på hva han/hun lurer på, da er det både lett og spennende å svare! Fordi ofte er det noe en sjøl en gang har lurt på...
Kim16
27 May 2005 17:18


Denna sida er helt toppbigsmile!!! Det er ofte vansklig å finne stoff på nett fordi halvparten av treffene du får er reklame. Men her så får man svar på akkurat det man spør etter og og svaret kommer ganske kjapt egentlig smile Så denna sida kan det hende jeg kommer til å bruke ei stundbigsmile

Kim
Gjest
06 Jun 2005 20:03


fant siden helt tilfeldigbigsmile


TerminaTor
08 Jun 2005 17:12


Fant siden fordi jeg har hørt om den og søkte "spør en biolog"
kongciekals
09 Jun 2005 16:10


Jeg ble tipset av en medstudent
Gjest
10 Jun 2005 00:14


Søkte etter maur på google, havna innom en annen side der denne siden var nevnt (husker ikke hvilken)

Gjest
12 Jun 2005 18:57


Jeg fant siden deres tilfeldig. Jeg var innom mange sider om natur, biologi etc. da jeg plutselig fant siden spør en biolog.. Nå er den lagt inn blant favorittene.

maa023
21 Jun 2005 21:33


søkte på "kulturell evolusjon + paleolitt". Er tredje års biologistudent men har aldri hørt noen nevne dette forumet før.
JonIB
01 Jul 2005 18:57


Fant siden via entomologi.no, og dit regner jeg med jeg kom fra zoologi.no. Om jeg ikke bare gjettet meg til at det var noe på det domene-navnet... Årsaken var å bekrefte artsbestemmelsen på nok en art. Det er ikke så uvanlig at "Insekter og småkryp i skogen" blir for veik, eller for generell.

Har studert naturforvaltning (inkl. bio grunnfag) og vært studentassistent ved Zoologi-labben på HiNT noen år, mest i forbindelse med feltkurs. Nå driver jeg gård, og for meg er det derfor naturlig å kombinere interessene. Kulturlandskap, biologisk mangfold og denslags blir dessuten viktigere for drifta for hvert år som går.

Derfor bruker jeg en del tid på å "bontanisere og zoologisere" rundt omkring på beitemarker, åkerholmer og lignende. Prøver å være mest mulig oppdatert på hva som finnes av både biologiske og kulturhistoriske verdier. Plutselig står vi der en dag og skal leve av å være landskapskjøtselsarbeidere, heller enn matprodusenter...

Forøvrig morsomt å se hvordan verden forandret seg i løpet av det året jeg hadde botanikk og zoologi - det året gress, mose, fluer, biller og maur plutselig ble utdaterte begreper og en bare _må_ bøye seg ned, enten en vil eller ikke, for å se om det virkelig var en rhingia eller om det var en eristalis, og en går over fra å bruke fluesmekk og insektspray, til å løpe rundt med pinsett for å pelle småfluene ut av vinduet...

Admin
01 Jul 2005 21:30


Velkommen hit Jonsmile. Håper du kommer tilbake og bidrar på forumet med spørsmål og svarsmile.

Torborg/admin
Admin
30 Jul 2005 19:01


Du har fått ny tittel Jon cool. OK?

Torborg/admin
JonIB
31 Jul 2005 00:41


Hehe, må ta i betraktning at vi trøndere er best uten ball for tida... Får prøve å takle forventningspresset... Maser mye hadde kanskje vært vel så riktig... ;)


Sauebonde & Cand.Ikke
Spire
08 Aug 2005 19:22


Fikk tipset om dette forum, da jeg spurte etter noen som kunne sjekke ut artikkelen om katters søtsmak på VGD-Vitenskap!
Ble oppriktig glad for å finne dette forumet, ettersom jeg med min maskin fra forrige årtusen og min hjerne fra siste mellom-istid bruker svært lang tid på å tråkle meg fram på Nettet!

Og jeg fikk svar øyeblikkelig og fant det jeg lette etter; attpåtil på flere steder hvor maskinen min kunne "gresse"!
Tusen takk! Dette er er et forum som ser ut til å funke nøyaktig slik jeg drømte om at Nettet kunne gjøre, dengang jeg først hørte slike fantastiske utsikter engang på slutten av 80-tallet!

Etterhvert fant jeg også et ganske nytt nettsted, hvor den orginale avhandlingen ligger ute med referanser:

http://genetics.plosjournals.org/perlserv/?request=get-document&doi=10%2E1371%2Fjournal%2Epgen%2E0010003

Virker absolutt seriøs, med mengder av linker videre!

Nå er jeg opptatt med litt andre ting(Solaktivitet, klima og platetektonikk), men jeg kommer tilbake med en noen spørsmål på egen tråd om huskatter, som er min store lidenskap og som jeg synes er dårlig utforsket.

Keep up the good work, særlig de klare, detaljerte svarene som dere generøst lar komme oss amatører til del!

Førøvrig: Ypperlig design og funksjon på dette forum! Er det mulig å få henvisning til ingeniøren og designeren?

Spire Elias
Admin
15 Aug 2005 22:08


Her er det mange ingeniører og designere. Mer om forumet kan du lese her: http://forum.snitz.com/. Noen tilpasninger er også gjort av eller for BIO. Å få forumet i gang er ikke helt rett fram. Det må kjøres på en windowsserver eller en server som har ASP.

Torborg
trygvir
22 Aug 2005 22:58


jeg går VKII, og skal ha privatisteksamen i 3BI til jul. Fant sida gjennom google da jeg søkte etter stoff om objektsamling.
Wold
23 Aug 2005 00:47


Jeg googlet "Norsk husedderkopp" der link til dette forumet kom opp som treff nummer fem.

Min kunnskap om "bier og blomster og sånn" gjenspeiles i min interesse; ikke eksisterende.

Jeg er en student som er her fordi jeg har noen spørsmål rund overnevnte edderkoppart.
Einar Værnes
23 Aug 2005 15:50


Iza
27 Aug 2005 16:15


Fant gjennom Nyttevekst forum.......;)
www.soppognyttevekster.no/
Iza

Iza Me
Torborg
29 Aug 2005 16:12


Hei smile
IngeF
09 Sep 2005 12:14


Fant Spør en biolog via lenken fra Norsk entomologisk forening.
Dan Roger
14 Oct 2005 20:23


Jeg trengte hjelp til et prosjekt i 3Bi..
http://www.biologforeningen.org/enbiolog/topic.asp?TOPIC_ID=1322

Kom tilfeldigvis over denne siden. hehe. Håper at noen svarer på topicet mitt.. hehe

Hilsen en kommende Biolog.. håper jeg. hehe
gatinha
24 Oct 2005 17:21


jeg fant siden da jeg søkte på nedbrytere på altavista...
gatinha
24 Oct 2005 17:22


glemte å lese hele meldingen til admin før jeg svarte.. og skrev bare hvordan jeg fant siden. Jeg er førskolelærerstudent som har naturfag dette semesteret.
Chris
25 Oct 2005 17:33


Hei, jeg søkte på google.
Genial side! Du har hjulpet meg mye allerede!!
tempo1@online.no
01 Nov 2005 14:07


Eg er biologistudent på NTNU og fann denne sida via Startsida.no.
Lynghammar

Lynghammar
shanna
01 Nov 2005 20:30


Det var lagt en link til denne siden på http://bios.cappelen.no/ - som er hjemmesiden til biologi bøkene mine (videregående). Her fant jeg altså linken!
bekky88
02 Nov 2005 15:24


fant siden/linken, da jeg skulle skrive om tarmgrønske.. setter pris på om noen kan gi meg litt imformasjon om tarmgrønske, siden det ikke stod så mye om det her..
Ragnhild S
02 Nov 2005 16:54


Jeg fant siden ved å google biolog og utseende.. Er spent nå.
Gjest
03 Nov 2005 21:12


Jeg fant dere ved å søke på ordet mitokondrier på startsiden.no,
har også hørt om dere fra medstudenter. Jeg er biologistudent

iddiz86
17 Nov 2005 16:13


jeg søkte på nedbrytere på eniro.no og fant denne sidenwinkjeg tar også 2 og 3bi. denne siden er til god hjelp for meg og mange andre
Lotielin
18 Nov 2005 12:01


Jeg fant det da jeg søkte på Google. Husker ikke lenger hva jeg søkte etter, men det hadde med biologi å gjøre :) Er veldig glad for at jeg fant siden!

Jeg er elev på videregående.
pink89
21 Nov 2005 20:01


jeg tror jeg fant spør en biolog da jeg søkte på "fotosyntese" på google! ble lei av å lete etter "photosynthesis", så jeg prøvde det på norsk, og vips så fant jeg denne brilliante sida ;)

(^_^?)
Sissel Alise
25 Nov 2005 00:08


Jeg søkte på et eller annet i forbindelse med en biokjemi eksamen jeg hadde for noen uker siden. Nå skal jeg opp i genetikk og patologi, og finner faktisk mye bra her!

Jeg studerer naturmedisin (veteropati) på dyr.

Sissel Alise
Sally
28 Nov 2005 12:33


Sitter og leser til biologi eksamen, så jeg gikk på startsiden.no og søkte på proteinsyntese, siden jeg skjønte lite av den, og da kom denne siden opp. det hjalp meg å forstå ting bedre. siden hjelper også til så vi kan hjelpe andre med å forstå vanskelige ting i biologi. prøvde meg til og med på å forenkle forklaringen på proteinsyntesen.....
christoffer
30 Nov 2005 14:54


Hei.

Jeg fant siden idag. Leser til biologieksamen (et fag jeg liker veldig godt).

Jeg trengte litt kunnskap, så prøvde meg først på å skrive inn "www.biologi.no", og deretter "www.bio.no".. Hadde flaks som fant denne utrolig bra siden!!
Gjest
03 Dec 2005 10:06


Søkte på forum+kjemi på google.com

Kommer nok til å bli registrert bruker og 'bli' her. Masse nyttig hjelp og tråder her bigsmile

misa
07 Dec 2005 23:54


Vel, jeg satt og leste til bio1000 eksamen og kom til et kollokvium der vår flinke foreleser Klaus hadde nevnt et ord som ikke stod oppført i boka, nemlig: aposemotisme. Jeg må si jeg ble overrasket, eller rettere sagt: mistet både munn og mæle da jeg kun fikk ETT treff på hele nettet og selv det innlegget var skrevet av Klaus på nettopp denne websiden her!!!

Skulle alltid ha ønsket at biologiforelesningene varte litt lenger... men så fant jeg da Klaus her på nettet da:-).

Jeg tar sikte på å ta min bachelor i "molekylærbiologi og biologisk kjemi" ved Blindern, og har verdens flinkeste foreleser i biologi:-)!!
Sundance Wolf
12 Dec 2005 15:44


Fant siden da jeg søkte på "biolog ulv" på google.com

Føler at jeg har fått fyldige og gode svar om videre utdanning innen biologi!

E!
Hallvard H
13 Dec 2005 09:00


Misa, Grunnen til at du ikke fikk så mange treff på aposemotisme er at det er en feilstaving:) Det heter aposematisme, og det burde gi mange treff på nettet. Det burde stå i biologiboka di også..

-Hallvard
Rhizopus
14 Dec 2005 04:03


jeg søkte også på google, tror det var på fysiolog.. var på jobbjakt ;)
Bente
19 Dec 2005 17:40


Jeg fant siden da jeg i 10. klasse skulle finne ut mer om hva jeg kunne bli, for min del biolog. Snublet over siden, sikkert gjennom Google, men jeg ikke hadde noe spesielt å spørre om akkurat da. Dessuten var det liten aktivitet på siden da(2001), så jeg skrev meg på noe slags e-postvarsling når noe skjedde.
Er for tiden elev på folkehøyskole, og må snart seriøst begynne å bestemme meg for hva jeg skal studere/bli.
flangset
04 Jan 2006 16:20


Det er en stund siden jeg så Spør en biolog første gangen, men det var nok når jeg søkte etter et biologisk ord (antakelig et artsnavn). Jeg er nyskjerrig (dvs. naturinteressert).

Flott med et slikt forum. Det står for det første mye interessant her hvis man blar seg rundt, og for det andre får man tydeligvis lett svar på ting man lurer på. Selvfølgelig har vi bibliotek og literatur, men i mange situasjoner blir det heller til at man glemmer hele greia hvis man må sette av en time eller flere på biblioteket eller kjøpe en dyr bok for å finne svar på et ellers interessant spørsmål. De fleste har vel en del literatur hjemme, men spørsmålene har en lei tendens til å dukke opp i de emnene man ikke har bøker om. smile

Hjerteligst
Frode
Nysgjerrig
08 Jan 2006 18:09


Jeg fant siden når jeg søkte etter på "insekter" på nettet fordi jeg ikke fant det jeg søkte etter (tror jeg logget meg inn hos dere via link hos tøyen)
Gjest
09 Jan 2006 20:18


fant dere ved å søke på google, søkte på frøplanter:) og så kom dere! supert!
skal løpe til skolen i morgen og skryte til alle.

Stankelbein
19 Jan 2006 20:00


.
Stankelbein
19 Jan 2006 20:14


Siden ble vist til meg av en klassevenn, og dermed ble det kjærlighet i første øyekast.... altså med websiden, ikke klassevennen...

Føveipnær
Gjest
21 Jan 2006 05:12


hei! jeg lurte på om banan var et bær så da spurte jeg google. Og så oppdaget jeg at det var flere som ville vite det her på spør en biolog.. og så ble jeg hektet. bra side for nysgjerrige!


QT
01 Feb 2006 21:04


Jeg fant denne siden da jeg søkte blomster på høyfjell og i ørken for en skoleoppgave. Da var det vist noen som hadde hatt samme oppgave som meg :) Liker veldig godt denne siden og ambefaler den til de jeg studerer med. Takk til dere!Denne siden er genial!!
Hoya
02 Feb 2006 00:54


Jeg søkte etter Oksidativ fosforylering for noen måneder siden tror jeg. Hadde en oppgave i fysiologi/farmakologi. Flotte sider for meg som egenlig ville vært biolog!smile
ingrid06
03 Feb 2006 19:20


Jeg fant siden mens jeg søkte på nedbryting av glukose på de vanlige søkesidene.
ingrid06
03 Feb 2006 19:21


Jeg fant siden mens jeg søkte på nedbryting av glukose på de vanlige søkesidene.

Jeg er elev på videregående skole, og har hatt svært god nytte av siden her, i både 2BI og 3BIundervisningen min.
sykepleierstudenten
04 Feb 2006 14:09


jeg fant det tilfeldig på internett når jeg skulle finne svar på en vanskelig oppgave og begynte å bli frustrert fordi jeg ikke forsto noen av forklaringene som sto skrevet. Så da tenkte jeg å prøve dette forumet her og se om jeg fant noe lurt.

Er sykepleierstudent forresten
bioirene
08 Feb 2006 23:01


jeg "googlet" fotosyntesen.. Da havnet jeg her:)
Erlink
09 Feb 2006 13:19


Jeg ble tipsa av en kompis som synes jeg lurer på så mye rart hele tiden.

-Erling

Jeg lurer på mye rart. Noe av det får jeg svar på her...
Gjest
23 Feb 2006 17:43


var en i klassen som sa det ville være lurt å se her angående proskjektet vårt. så googlet jeg "en biolog" og fikk dette

Gjest
27 Feb 2006 14:01


Fant denne supre siden, når æ søkte på google!!
Husk ikke heilt hva æ søkt på, men noe biologisk!
Dere burde "reklamer" mer for siden, den er topp!
Kjempeflink å svar på all spørsmålån!
Hilsen fra kindy cool
Chrigu
28 Feb 2006 11:50


Jeg søkte på "punctuated equilibrium" på Google, og filtrerte på norske sider, og da kom dere opp blandet mange kreasjonister. Det er en dårlig side dette her som prøver å holde meg borte fra å skrive oppgaven minwink
klaush
28 Feb 2006 12:10


Ja, men kanske du får svar på noe du lurer på - til den samme oppgaven?
Chrigu
01 Mar 2006 23:16


Oppgaven er levert - dessverre, men kommer nok tilbake med neste! Har da fått litt kloke ord med meg (som jeg nok viste fra før) angående læring -> det finnes bøker også og i tillegg har jeg betalt dyrt for dem ;)
Phil
07 Mar 2006 20:35


Jeg fant denne siden da jeg skulle finne informasjon om celleveggen i plantecellen på google.
Jeg er en elev og interessert i biologi!smile
Binderz
11 Mar 2006 14:54


Jeg fant denne siden når jeg søkte på nettet. Trengte litt hjelp med en eksamensoppgave. Jeg søkte på kjønnsbundet arv og overkryssing, og TADA så poppet "spør en biolog opp". Kjempe bra side. Som hjelper meg i 3bi på videregående skole :-)
Gjest
13 Mar 2006 12:58


Jeg fant denne siden da jeg søkte på google etter noe bio stoff. Veldig kjekk sid edet her smile.

SweetDevil
15 Mar 2006 01:28


søkte på google om kromosomer.. og visp..så var jeg herbigsmile
stine16
10 Apr 2006 14:14


jeg søkte på ord som hadde med biologi å gjøre.. kjempe bra side som gir raskt svar tilbake of forklarer slik at alle skjønner det1 kjempebra jobb dewre gjør!

stine^^
bløffen
23 Apr 2006 15:16


Fant heldigvis denne siden da jeg søkte på et biologisk ord.Er godt voksen skoleelev som tar allmenfagene ved siden av andre fag og siden det er lege siden jeg var i en "læresituasjon" er dt mye nytt å ta inn
Gjest
27 Apr 2006 21:33


Jeg fant dere, ved hjelp av goggle. søk etter info. om vår kjære humle. Fant svært lite, kun et bilde og info om at den hører til årevinge familien. Jeg lurer på hva den egentlig "brenner" med??
Når jeg tar den på fingen min eller i hendene, retter humla den fremste foten opp mot meg i et slags forsvar eller advarsel? Men alikevel gjør den meg ingenting når jeg slipper han ut i friheten igjen. Har blit brent noen ganger, men det har vært med et uhell da jeg har tråkka på den.......stakkars..

Gjest
27 Apr 2006 21:36


Jeg fant dere, ved hjelp av goggle. søk etter info. om vår kjære humle. Fant svært lite, kun et bilde og info om at den hører til årevinge familien. Jeg lurer på hva den egentlig "brenner" med??
Når jeg tar den på fingen min eller i hendene, retter humla den fremste foten opp mot meg i et slags forsvar eller advarsel? Men alikevel gjør den meg ingenting når jeg slipper han ut i friheten igjen. Har blit brent noen ganger, men det har vært med et uhell da jeg har tråkka på den.......stakkars..

Hymenophorus
27 Apr 2006 23:17


Hei,

humlene, dvs. ikke hannene (dronene), men kun hunnene (dronninger og arbeidere), stikker på samme måte som veps og bier. Det er den smertefulle giften til humlene som gir den såkalte "brennende" følelsen. Veps og humler har glatt brodd, i motsetning til den kjente honningbien Apis mellifera som har mottakker på sin brodd. Dette gjør veps og humler i stand til å stikke så mange ganger de vil. Hos honningbien vil mottakkene holde brodden igjen i hunden, noe som resulterer i at bien drar av seg brodden sammen med en del av innvollene sine. Dette tar altså livet av bien. Men obs obs!!, flere andre bier, solitære sådanne, har glatt brodd, noe som betyr at disse også kan stikke flere ganger!

Christer
Steffy
28 Apr 2006 14:04


HEi,.. jeg fikk vite om denne siden av naturfag's læreren min =)
billy
03 May 2006 10:45


Jeg googlet et eller annet med kjønnsbundet arv, tror jeg. Jeg er 3BI-elev og jobber med eksamensoppgaver dag og natt, og er hyppig innom her for å finne svar på ting. Veldig bra side! Skulle ønske de hadde noe tilsvarende i alle fag ... Tror ikke læreren vår har hørt om den, dog.
rally_B
04 May 2006 23:35


trengte litt stoff om eksoterme og endoterme reaksjoner.. søkte på google og dere kom opp som nr. 1..
FLÅTT SIDE
Dere bør være stolte over siden deres!
josteino
13 May 2006 19:20


Tror jeg fant dere via Google mens jeg søkte etter info om flaggermus. Det var en periode at Google indekserte poster i forumet direkte. Det skjer ikke lenger, tror jeg.

Jeg bruker ganske mange forskjellige PC'er, så jeg har ikke siden i "mine favoritter" i nettleseren. Derfor Googler jeg "spør en biolog" nesten hver gang jeg skal hit.blush

I løpet av det siste året synes jeg at antallet relevante treff på google har økt. I hvert fall er det slik nå at de 10 første treffene alle peker direkte hit. Slik var det ikke før, så det er en viss bedring.smile

Ellers, Stå på! Det er så utrolig bra å ha et slikt tilbud, både for skoleelever og oss andre nysgjerrige.

mvh,
Jostein Øksne
Linda
13 May 2006 20:46


Hei!

Jeg tar 3bi som privatist og "spør Biolgen" har blitt redningen min. Det er så utrolig mange dyktige folk her som hjelper selv om det for dem nok er de enkleste spørsmålene i verden. Jeg fant siden da jeg søkte på et biologirelatert emne da jeg skulle ta 3bi som privatist!
Gjest
18 May 2006 00:10


Opprinnelig postet av Hymenophorus
Hymenophorus

Hei,

Veps og humler har glatt brodd, i motsetning til den kjente honningbien Apis mellifera som har mottakker på sin brodd. Dette gjør veps og humler i stand til å stikke så mange ganger de vil.[/quote]

Det er muligens riktig at vepsen har glatt brodd. Likefullt blir ofte brodden hengende igjen også hos vepsen. De to siste gangene jeg har blitt stukket har faktisk brodden sittet igjen, sammen med "giftsekken". Det samme skjedde faktisk også sist min samboer ble stukket. (Og ja, det var[/i] veps, ikke bie. ) blush

Gjest
18 May 2006 00:13


Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Hymenophorus
Hymenophorus
Veps og humler har glatt brodd, i motsetning til den kjente honningbien Apis mellifera som har mottakker på sin brodd. Dette gjør veps og humler i stand til å stikke så mange ganger de vil.[/


Det er sikkert riktig at vepsen har glatt brodd. Likefullt blir ofte brodden hengende igjen også hos vepsen. De to siste gangene jeg har blitt stukket har nemlig brodden sittet igjen, sammen med "giftsekken". Det samme skjedde faktisk også sist min samboer ble stukket. (Og ja, det var[/i] veps, ikke bie. ) blush
Gjest
18 May 2006 00:14


Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Gjest
Jon R


Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Hymenophorus
Hymenophorus[/i] Veps og humler har glatt brodd, i motsetning til den kjente honningbien Apis mellifera som har mottakker på sin brodd. Dette gjør veps og humler i stand til å stikke så mange ganger de vil.[/


Det er sikkert riktig at vepsen har glatt brodd. Likefullt blir ofte brodden hengende igjen også hos vepsen. De to siste gangene jeg har blitt stukket har nemlig brodden sittet igjen, sammen med "giftsekken". Det samme skjedde faktisk også sist min samboer ble stukket. (Og ja, det var[/i] veps, ikke bie. ) blush
Gjest
18 May 2006 00:15


Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Gjest
Jon R


Opprinnelig postet av Hymenophorus
Hymenophorus[/i] Veps og humler har glatt brodd, i motsetning til den kjente honningbien Apis mellifera som har mottakker på sin brodd. Dette gjør veps og humler i stand til å stikke så mange ganger de vil.[/


Det er sikkert riktig at vepsen har glatt brodd. Likefullt blir ofte brodden hengende igjen også hos vepsen. De to siste gangene jeg har blitt stukket har nemlig brodden sittet igjen, sammen med "giftsekken". Det samme skjedde faktisk også sist min samboer ble stukket. (Og ja, det var[/i] veps, ikke bie. ) blush
Richard
22 May 2006 15:09


Jeg søkte på nettet, og fant en artikkel.
Lillemille
22 May 2006 20:44Kom vel egentlig over dere gjennom en venn. Men det er ikke så vanskelig å finne dere f. eks. på google heller hvor jeg kommer over dere støtt og stadig. Selv går jeg forskerlinja på vgs og har naturligvis 3bi. Derfor er det greit å kunne benytte seg av dere en gang i blant.
blush

-Kamilla-
Carnivora
26 May 2006 10:53


Jeg har blitt tipset om stedet mange ganger, men fant den først gjennom siden til Skolelaboratoriet på Biologisk institutts sider (UiO). Og det var litt av et funn - denne siden er jo fantastisk!
Lebbe
17 Jul 2006 20:14


Fant dette forumet ved å søke etter stankelbein. Er dere ansvarlige for at disse krypene eksisterer? sad
stabell
23 Jul 2006 10:24


Jeg fant den via å søke på et biologisk ord på Google

-marianne
Terje55
25 Aug 2006 19:07


Hei
Jeg fant siden ved å søke på larver
embla
28 Aug 2006 00:03


Leste et innlegg på Hagepraten,http://forum.hageselskapet.no/topic.asp?TOPIC_ID=19387 og havnet her bigsmile
Marihøno
03 Sep 2006 11:21


Jeg fant siden fordi jeg søkte på "reinlav". Går forresten i 3. klasse på videregående, og det er ikke særlig lenge til jeg må finne ut av hva jeg skal gjøre på til neste år. Biologi er virkelig spennende og noe jeg absolutt vurderer å fortsette med. Er biologistudiet noe dere biologer kan anbefale? Noe jeg sliter litt med å finne ut av er hva man kan arbeide med som ferdigutdannet biolog. Noen som kan fortelle meg noe om hvilke muligheter jeg har innen dette studiet?

(Hadde virkelig vært supert med litt respons på dette!)

Hilsen fra Marie
cecila
04 Oct 2006 16:16


Hei! Jeg fant spør en biolog da jeg søkte på FADH2 under altavista. Tar 3Bi som privatist og trengte litt hjelp til noe det stod lite om i boka.
pinguin
06 Oct 2006 16:02


jeg fant dere via skolenettet.no bigsmile
millo6
07 Oct 2006 11:47


eg fant dere då eg søkte på "heterozygot mennesker" er selv en elev på videregående skole med biologi som studieretningsfag.smile

~ Cecilie ~
Ansie
18 Oct 2006 11:07


søkte på bufo bufo smile

Hilsen Ansie
Aves
02 Nov 2006 21:31


Fant linken hit på "Mine Sider", hvor jeg trykket på BIO 1000 på uio.no.
Enik
10 Nov 2006 10:28


Hei. Jeg er student, og fant denne siden da jeg søkte på biokjemi:)
gunnbro
22 Nov 2006 22:13


Hei!
Jeg har vært på utkikk (ikke så altfor aktiv utkikk kanskje) etter en slik side ganske lenge, fordi jeg tar 2BI og 3BI som privatist dette halvåret.
Til slutt endte jeg opp her etter å ha søkt på... et eller annet om DNA tror jeg det varsmile
Kais
29 Nov 2006 15:05


Fant siden ved å søke på et biologisk ord. Synes det er kjempe bra at det finnes et slikt forum som dette hvor man kan få hjelp. keep up the good work;D
Trulseren
06 Dec 2006 23:00


Søkte etter "jobbmuligheter for biologer" på google.no
aslaug
07 Dec 2006 21:13


fant d på uio sin nettside.
Mo9caH
07 Jan 2007 19:52


Jeg fant siden ved å søke på et biologisk ord i google. Lykketreff!bigsmile

Tar et biologikurs på universitetetcool
nefertiti
12 Jan 2007 11:52


Jeg er aktiv bruker av et hagefora. Det var en der som anbefalte dere til en annen bruker. Jeg fikk lyt til å titte innom og skjønner at her er mye å lære. Selv går jeg på voksenopplæringen og tar naturfag, i tillegg har jeg barn i skolepliktig alder. Ser for meg at dette kan bli mye brukt i årene som kommer.
ninni
12 Feb 2007 18:05


Jeg fant det fordi jeg søkte på nervesignal på google :)
ninni
12 Feb 2007 18:07


Kopi av melding:
Opprinnelig postet av ninni
ninni[/i]

Jeg fant det fordi jeg søkte på nervesignal på google :)Er forresten elev på VK1!
andy
21 Mar 2007 04:16


uhm, jeg søkte på noe på google,flott forum!
EmmaRambert
22 Mar 2007 15:05


Søkte på biologi på google.
Riona
26 Mar 2007 23:38


jeg søkte etter informasjon om yrket biolog på google
haavs
31 Mar 2007 14:22


Jeg søkte på "gause" på google og da kom "Spør en biolog" opp som første alternativ.
c_skjennum
20 Apr 2007 14:21


hvilken side kan jeg gå inn på for å finne eksempler på muntlige eksamensoppgaver?
n/a
08 May 2007 20:10


Hei!
jeg ble annbefalt denne siden av en venn. Jeg er en ungdom som har tenkt litt på å bli zoolog. Skal ta videregående til høsten.

Daxter: Boring, Boring, Seen it, Re-run, HATED it! I was up for that part...
geirdaniel
20 May 2007 00:35


Satt og lurte på gode motargumenter i forhold til kreasjonisme(noe som burde være enkelt) og snublet inn via Google.
Tomas Ibsen
27 May 2007 17:53


www.google.com. Biologi+forum. Detta var första träffen, hittade ett annat på svenska, men det var halvdött, så jag tar det som en utmaning att bättre på norskan samtidigt som jag lär mig om biologi.

/Ibsen
Papillon
09 Jun 2007 07:34


Jeg fant siden da jeg søkte på google, da jeg holdt på med objektsamling i 3BI. Samlingen er ferdig for lenge siden, men det var en slik nyttig og lærerik side at jeg ble værende ;-)
chriss
14 Jun 2007 13:05


jeg fant den ved å søke på "ulemper ved biologisk kontroll" på google:)
kelfer
14 Jun 2007 19:42


Fant siden tilfeldigvis når jeg søkte rundt etter informasjon om vann. Er elev i den videregående skolen
osmundsen
14 Jun 2007 19:55


ble tipset av en venn:)
Riddal
26 Jun 2007 23:17


Jeg fant siden etter å ha klikket på en link på Norsk Entomologisk Forenings side. Jeg prøvde å artsbestemme en sommerfugl.

En som går, ser og lurer
Archj
12 Aug 2007 15:02


Jeg leste om biologi på wikipedia.no og da var Spør en Biolog listet opp som kilde... voilá.

Woah.
Torborg
22 Aug 2007 21:15


Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Archj

Jeg leste om biologi på wikipedia.no og da var Spør en Biolog listet opp som kilde... voilá.


Så bra! Det er vel Bombus som har ordnet det, tenker jeg smile
bombus
23 Aug 2007 01:00


Hmmmm blush

Amj
mjau
24 Sep 2007 19:45


fant denne siden helt tilfeldig, antar at lykken var på min side... ;P
e var på jakt etter info/bilder etter frosker/amfiber, til en prosjekt. så a e søkte på bilder så fant e logoen deres som e syns va ganske arti så e trykka på den. and whola! der va dere.
silje696
27 Sep 2007 13:30


Søkte på google etter dokumenter om energistoffskiftet, og fant denne siden!:) syntes den virket genial, så meldte meg inn!:)
Krizh-the-fish
05 Oct 2007 08:10


Jeg fant og drepte maaange hjortelus på en hest, også søkte jeg for å finne ut hva det var, og tada! ;)
lulu
06 Oct 2007 18:53


søkte på suksesjon, og fant det via gppgle
n/a
09 Oct 2007 23:56


Fant fram til forumet når jeg søkte på blodtyper...
ciliaam
03 Nov 2007 13:40


Fant "spør en biolog" via google når jeg tastet inn proteinsyntesen...Har hjulpet meg veldig, og tipser alle mine medstudenter om denne siden,- for de fleste sliter med det samme.. hehe
Kjellmo1
08 Nov 2007 18:58


Søkte på google etter forskjellige artsnavn på planter, og endte opp her
amisa
12 Nov 2007 20:47


Jeg fant siden ved å søke på fagocytter på www.google.no, der kom jeg over denne siden.Jeg syntes det er veldig nyttig side for oss som lurer på noe
scarabid
14 Nov 2007 21:34


jeg fant en gigantisk padde og tenkte og finne litt fakta om denbigsmile
goeh90
15 Jan 2008 14:51


Ble anbefalt av en veninne i biologiklassen min
sylber
18 Jan 2008 09:58


fant der epå google når jeg søkte på, hva er amabolisme? dette er nytt for meg men det ser bra ut
Kira
01 Feb 2008 10:40


Jeg er vidregående student og fant det via google, fordi jeg lurte på om biologi kunne være noe får meg..så jeg tror jeg bare søkte på biolog. :)

Siri
Kennethn
02 Feb 2008 12:44


En kompis på biologistudet her på NTNU fortalte meg om dette stedet, han brukte det litt da han hadde biologi på VGS. For min egen del hadde jeg ikke biologi på VGS. Så kan vel hende det dukker opp noen spørsmål fra meg etterhvert!
ZoN
07 Feb 2008 21:27


Hei!
Jeg fant dere for tre-fire dager siden.
Søkte på -kjønnsbundet arv- så kom dere først på lista (^^).
Og jeg er 3BIO elev :)


ZoN
you
19 Feb 2008 19:41


Søkte på biologiske ord på google. Er biologistudent.
Choco
27 Feb 2008 22:20


Jeg fant det ved en tilfeldighet. Søkte på noe jeg lurte på i forbindelse med en biologioppgave. Tror jeg fant forumet første gang i 2. klasse da jeg hadde 2BI, men har ikke registrert meg før nå (nå har jeg 3BI). Utrolig bra tiltak :) Ellers er jeg nysgjerrig på biologiske spørsmål også.
avvey
10 Mar 2008 20:23


jeg fant siden når jeg drev med objektsamlingen min! setter stor pris på den!
kikaro
26 Mar 2008 21:21


jeg fant den på google når jeg søke rundt får å gjøre skole prosjektet
Trebi
09 Apr 2008 23:00


Hei!smileJeg fant dere ved å søke på biologiske ordbigsmile

Trebi
KidaBabe
19 Apr 2008 13:53


smileJeg søkte på google etter svar om min sykdom og da kom denne siden opp. håper at jeg kan få litt hjelp her.
smile
Senthu
23 Apr 2008 20:23


hei..

jeg har et par spørsmåler da...

spørsmålene mine er :

1, hvordanblir DNA kopiert i cellen?
2, innen genetikk brukes ordene dominant, recessivt, homozygot, heterozygot? genotype og fenotype. forklar. hva disse ordene betyr?
3, nevn 2 egenskaper som er arvelige, 2som ikke er arvelige ( miljøbetinget) og 2 som er arvelig og miljøbestemt.
4, nevn 2 arvelige sykdommer og skriv litt om de?
5, per har en arvelig dominat sykdom (A) han er heterozygot for sykdommen. ( han er bærer av sykdommen) lise er frisk (a). sett opp et krysningsskjema. hvor stor er sjansen at barnet blir friskt

thushy.m
jaktnerd
26 Apr 2008 07:19


Hei.Søkte på ordet "nisje" og fant denne siden.Fikk forståelse for ordet i økologi-sammenheng også:-) Hilsen høgskolestudent.

Nyskjerrig
Kmooch
27 Apr 2008 02:00


Jeg drev å lette etter et telefonnummer jeg kunne ringe angående noen spørsmål om søvn eller noe. Husker ikke helt hva jeg søkte på for å treffe på dere, men jeg har uansett fått svaret jeg lette etter
TorbjornK
11 May 2008 17:49


Eg googla på botanikk forum eller noko sånt, og fekk då mellom anna opp treff på Spør om planter. Eg synest det er altfor få aktive forum som vi botanikarar kan nytte til å utveksle erfaringar, bilete, opplevingar osv., og synest Spør om planter utfyller ein del av dette behovet. Eg saknar nok likevel eit skikkeleg fullblods botanikarforum med aktive brukarar, det hadde vori noko bigsmile

_________________
Torbjørn Kornstad
Leiar i Innlandet Botaniske Foreining
Torborg
14 May 2008 09:56


Det skal det bli, Torbjørn smile
slaha90
18 May 2008 18:04


Fikk vite siden av biologi lærern vår fra hb

M.S.Ahmad
palla
28 May 2008 20:12


fant den når jeg søkte om transport i planter og dyr i forbindelse med eksamen. fant svar på mye rart!
myris
05 Aug 2008 21:28


søkte etter entomologi....bamm, der fikk jeg den rett i explorer'n ;-)
er bare en selvstendig næringsdrivende. med interresse for flue fiske og alt som lever mellom himmel og jord.
jeg kan se en utslitt hunle( eller bie,veps) ligge ved vinduskarmen, jeg "plukker" den opp og gir den noe å drikke, som regel vann dah ;-) etter det , så zzummer de avgårde igjen... er dette normalt beteende av en 39 år gamal mann? :-D

har sett en del insekter oppover årene jeg skulle gjerne vist hva de hva, hette og gjorde for nytte/ unytte. men nå først fikk jeg se denne si'a på nætte, så nå er det vel mulig å vite hva osv... som man ser/ finner i norge :-)

Per :-)
Jonn Mero
07 Aug 2008 03:35


Prøvde å finne svar på en artikkel i forskning.no på hva kvegmygg er. Fant svaret!
Er ellers godt interessert i biologi, og følger en flere vitenskapsblogger, bl. annet Pharyngula http://scienceblogs.com/pharyngula/ da jeg er spesielt interessert i evulosjonsteorien (som på norsk heter -??), samt at jeg er en motstander av alle former for organisert religion.

Binder også ørretfluer, og har en interesse i entymologi som går langt tilbake.
Bor i Australia, så det er fint å kunne praktisere norsk på forskjellige nivå.

shonny
(Jonn)
ari
23 Aug 2008 22:13


Jeg fant "Spør en biolog" ved å søke på kvasir etter kromosomer.

ari
mellem88
20 Sep 2008 18:50


fant spør en biolog da jeg søkte etter suksesjon på google.
Ivantree
20 Sep 2008 22:51


Jeg søkte på søkeordene "studere biologi" tror jeg.

Jeg er 22, jobber og vurderer biologistudiet til neste år.

Life is not only queerer than we suppose, but maybe also queerer than we can suppose.
Sunen
05 Oct 2008 13:30


Hei!
Jeg søkte på næringskjede på google og sidene var filtrert i norske sider.wink
oyvind
14 Oct 2008 22:49


Jeg fant dere da jeg var inne på hjemmesiden til Norsk Entomologisk forening.

minadee
04 Nov 2008 21:21


Jeg skulle finne informasjon til en stil, da jeg kom over denne siden. Ganske praktisk ! bigsmile
hagkr
17 Nov 2008 18:44


Jeg går på videregående skole og syns biologi er kjempemorsomt, har alltid vært interessert i dyr. Fascinert av evolusjon og darwinismen. Fant siden ved å søke på biolog på googlebigsmile
snorre89
19 Nov 2008 17:28


Jeg søkte på genetikk og kom hit. Er skoleelev og tar 2+3 BI på Bjørknes i år.

Flott nettsted!
loladinok
27 Nov 2008 19:46


Jeg fant siden ved å søke på boratom på google ;)
Anna_92
06 Feb 2009 21:11


Jeg fant siden da jeg søkte etter fagkombinasjoner for å komme inn på biologi studier.
homer 66
08 Feb 2009 20:23


Fant dere i forumet reptilfreak.no, anbefalinger der om artsbestemmelser ol. Godt forum dette her, mange "nerder" med en utrolig spisskompetanse cool . Slike man ser litt rart på, om man ikke er der litt selv bigsmile . Stå på videre wink .
Domokan
04 Mar 2009 21:16


Har sett denne siden ofte de siste årene da jeg har søkt på diverse interessante tema fra biologi-boka mi og etter å ha funnet diskusjoner her da jeg har holdt på med biologilekser.

Diskusjonene svarer ofte på tema som ikke står fyldig forklart i boka, og alle biologene her har veldig gode og forståelige svar på nesten hva som helst innen faget de får slengt i fanget :)

Jeg bestemte meg selv for å bli medlem her da jeg trengte litt hjelp til noe artsbestemmelse. Hjelp det fikk jeg, og jeg kommer helt sikkert nå til å fortsette å komme hit og poste i ny og ned innimellom at jeg leser en av de svært mange interessante trådene :)

Kjempefin side, som google heldigvis kommer opp med ganske ofte ;)

(Tree of restoration!)
sinmol
17 Mar 2009 17:27


Fant dere når jeg søkte etter "Spurveugle" på Google. Er ungdomskole elev fra Lørenskog.
martindyr
18 Mar 2009 13:09


Jeg er vel det man kan kalle en nysgjerrig elev. Jeg var 16 år da Jeg fant denne siden i forbindelse med at jeg ville finne ut hva man trengte av fag for å bli zoolog. Jeg søkte på google etter spør en zoolog, og da fant jeg denne siden, det er vel ca et halvt år siden nå. Har aldri hatt biologi på skolen, men har studert en del på egenhånd, ved å lese, osv. Noen har kanskje sett meg på kvitt eller dobbelt med temaet "store kattedyr". Ble medlem fordi jeg liker å dele kunnskapen min med andre hvis de lurer på noe som jeg vet, eller hvis jeg lurer på noe som jeg ikke finner ut på egenhånd. Svært fornøyd med forumet bigsmile
bouvier
20 Mar 2009 17:49


Nesten hver gang jeg har søkt på google på ulike ord som omhandler biologi, har "Spør en biolog" dukket opp som ett av søkeresultatene. Har ellers aldri hørt snakk om dere...
Jeg er elev på videregående skole.
Bra forumsmile
JohanneD
13 Apr 2009 16:55


Jeg fant SPØR EN BIOLOG! ved å søke på noe om hvalrosser på google og da dukka bare den siden oppbigsmile

Johanne 12 årapprove
steinarja
14 Apr 2009 16:43


Kom over denne siden mens jeg søkte på vannkvalitet og kimtall 22C.
Biologi09
20 Apr 2009 22:58


Jeg fant siden ved å søke på google. Tror jeg søkte biologi eksamen.. Utrolig bra side!!
usikkerbio09
27 Apr 2009 14:45


Biologi 2, videregående skole. Søkte på noe som hadde med biologi å gjøre på nettet. Meget fin side med bra hjelp smile
Erik41
01 May 2009 11:50


Jeg har funnet denne siden tidligere når jeg har søkt på et ord. Slik som jeg da forleden dag søkte på ordet bille.
Jeg syns dette er et veldig flott forum for oss som ikke kan så meget. Vi får være med å lære av det vi finner og det andre finner ute i naturen. Kjempehyggelig og flott tiltak.

Efo
paa
29 May 2009 21:49


tips fra biologilærerne på bjørknes
lala90
10 Jun 2009 22:15


Søkte noe biologi relatert på google, og kom fram til denne siden :)
tenchin
17 Jul 2009 03:51


Eller er vi lenket opp uten at vi vet det og blir vi anbefalt av f.eks lærere?
ruffe
19 Jul 2009 22:38


Jeg fant dere for første gang for tre eller fire år siden da en macroglassum bodde hos meg og jeg lurte på hva det var. Husker selvfølgelig ikke lenger hvordan jeg søkte meg frem men husket dere fra den gangen. Fikk meget god hjelp av dere da og satset på at dere er like flinke i dagwink
Corvus
20 Jul 2009 09:16


Jeg googlet ett eller annet, husker ikke hva, og da kom "Spør en biolog" opp. Flott tiltak! smile
Kristin Torgersen
20 Jul 2009 18:47


Søkte på nettet. Ville se om det var en side hvor man kunne sende inn bilde for artsbestemmelse.
Og det var det jo bigsmile
Veldig bra!!
ury
01 Aug 2009 09:37


Jeg søkte på nettet i håp om å artsbestemme en sommerfugllarve. Google kom opp med nettsiden deres på det søkeordet.
Jeg er bare nysgjerrig.
Mysa
02 Aug 2009 00:04


Jeg ble ledet hit av min venn Google. Siden jeg fikk svar på mye av det jeg aldri har lurt på, så måtte jeg naturligvis registreres for å få vite mer også om det jeg har lurt på.
Kristin Torgersen
06 Aug 2009 13:37Vi lurer også på hvem dere er. Er dere elever, biologistudenter, journalister, eller bare nysgjerrige?


Glemte å si at jeg kommer under kategorien "Nysgjerrig". Har bestandig vært interessert i dyr, natur og miljø.
Har også en sønn som studerer biologi.
Birgitte
17 Aug 2009 19:55


Søkte etter info om hjortelus... Har aldri opplevd å få en slik på meg her jeg bor, før nå idag - håper ikke det betyr at de nå har spredd seg hit til Larkollen.

Birgitte
linden
09 Sep 2009 10:11


Hei, jeg fant siden fra soppognyttevekster.no når de hadde problemer med siden sin

linden
Elmosquito
03 Oct 2009 11:36


Hei! Denne siden har dukket opp ved flere anledninger når jeg har googlet ulike biologiske fagtermer. Har fått svar på mange av mine spørsmål her, så tusen takk for dette supre hjelpemiddelet!

Selv er jeg forøvrig både biologistudent og nysjerrigper :)

greenquist
04 Oct 2009 14:37


Jeg søkte etter fjellet som økosystem og fikk det opp som første treff.
Dette er en FLOTT side! =)
Ulv
03 Nov 2009 17:16


Fant siden når jeg søkte opp noe i biologi på google, men fikk det senere anbefalt av en lærer! går på videregående og har biologi og syns det er veldig spennende!
mimsenpus95
11 Nov 2009 15:08


Jeg fant en link til denne sida på www.gyldendal.no/eureka og på lenker. :) Vi har boka Eureka i naturfag.
Amalie
16 Jan 2010 15:28


Søkte på google etter "stammer vi fra apene?", og jammen var denne siden på treff nr. 2. :)

The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
beritrae
16 Jan 2010 16:50


Min søster hadde tatt bilde av et insekt ingen av oss hadde sett før,og min datter anbefalte "spør en Biolog".
Magdalena
11 Feb 2010 20:54


Bare man søker på noe som er biologi eller kjemi relatert, så dukker denne siden opp. Det har vært sånn i mitt tilfelle i alle fall.sleepy
danand
03 Mar 2010 14:05


Hei, jeg søkte på noe biologirelatert. Jeg er naturfaglærer og har god nytte av sida.
annett
04 Apr 2010 22:05


Jeg søkte på de to ordene "Naturfag" og "spørsmål". Da kom dere opp som det fjerde treffet på google: http://www.google.com/search?q=naturfag+sp%C3%B8rsm%C3%A5l&rlz=1I7ADBR_no&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7
Jeg er mamma til en gutt som stiller gode spørsmål. Og ofte har jeg egne spørsmål også.
Tusen takk for en spennende side.
Ra9
20 Apr 2010 21:45


Jeg fant forumet ved å søke på glukose og fruktose på google. Jobber som kokk og er hobbysyklist som sykler Bergen-Voss og dermed meget opptatt av mat, både som nytelse og som "kjemisk" tilsetning for å yte best mulig over lengre perioder med belastning.
123bob
16 May 2010 00:59


googlet meg frem :D
atzask
16 May 2010 22:15


jeg gjorde google søk på fotosyntese og fant mange linker med spør en biolog-
SiriVH
26 May 2010 19:10


Har ramlet innom siden rett som det er ved å google "biologiske ord". Finner forumet svært nyttig ettersom eg har både biologi og andre realfag på videregående, samt en personlig interesse for alt i naturen (og især i havet!).
Synes det er fantastisk at så mange bidrar frivillig, forumet er en kjemperessurs!bigsmile
soppgal rogalending
28 May 2010 20:41


Jeg ble henvist fra sopp og nytteveksforeningen sitt forum når deres sluttet å fungere.
StevenYayGooold
31 May 2010 19:30


Var på veg heim fra ein fuktig bytur ein mørk og stormfull aften. Då eg passerte eit trangt smug høyrte eg ein lyd;eg snudde meg, det sto ein skikkelse der som sa:"Psst, vil du prøve noko skikkelig drøye greier?" Eg sa ja, det ville eg, man er jo eventyrlysten og ekstrem må vite. Den lysskye skikkelsen overrakte meg ein liten gjennomsiktig plastpose. Skikkelsen luska tilbake inn i skuggane og vart borte. Under det kalde bitre lyset fra eit gatelys opna eg posen. Ei tynn papirremse ramla ut, det viser seg å vere ei nettaddresse. Torden ramla ut av oven og himmelens sluser opna seg.
bar-bakke
29 Jun 2010 11:07


Jeg søkte på "jordbær spørsmål".
n/a
01 Sep 2010 17:54


jeg fikk det fra min venn liiiinda
Sarfi
05 Oct 2010 12:41


Jeg går i videregående, men har lest på forumet siden ungdomsskolen. Jeg husker ikke helt hvordan jeg fant dere, men forumet dukker hele tiden opp under diverse google-søk. Har ikke telling på hvor mange ganger dere har reddet karakterene mine!
Lukulas
09 Oct 2010 15:18


Har lenge ønsket å være marinbiolog, og jeg mener at jeg fant en side med info om jobber, som hadde en fane om marinbiologyrket, og linket til Spør n biolog. Husker ikke addressen :/ Har funnet ut ganske mye her, både ved å spør selv og lese eldre poster, og ville anbefalt den til alle som lurer på noe innen biologi og natur. bigsmile
clsp
13 Oct 2010 20:55


Jeg er biologistudent og går 2.år bacelorsmile
Fant siden da jeg gikk vidergående og tok 2BI og 3BI. Tror jeg søkte på "celleånding" eller noe liknende på google, og så dukket "spør en biolog" opp til min store gledebigsmile
Har faktisk aldri blitt anbefalt siden fra lærere, og heller ikke sett linker til siden.

Det er helt fantasisk at folk frivillig bruker tid på å dele kunnskapen sin slik! Er veldig takknemlig for forumetwink

Har lagt merke til at det er noen personer som er veldig aktive når det gjelder å svare på spørsmål. Dere gjøre en super jobb!
motep
17 Oct 2010 21:35


Jeg fant forumet vet å søke på "jordas begynnelse"
Jala
24 Oct 2010 13:04


Jeg fant denne siden ved en tilfeldighet og har da i etterkant anbefalt den til min biologilærer på skolen. Går tredje året på vgs. Jeg satt og lurte på noe innen en rapport som skulle skrives, og jeg fant ikke det jeg søkte etter i litteraturen som jeg hadde lånt fra biblioteket, og "spør en biolog" kom da opp. Jeg gikk inn på siden, og har da ikke angret! Dette er en flott side med mange hjelpsomme frivillige folk som er klar til å stille opp med sin brede kunnskap innen biolog-faget. smileTakk for at dere gjør denne siden mulig cool
Carl S Bj
17 Nov 2010 19:02


Medlemsbladet...

Carl S Bj
volition
24 Jan 2011 19:47


Søkte med google etter privatisteksamener i Biologi 1 + 2 og kom inn i en tråd her.
Intzo
05 Mar 2011 22:43


Søkte Kjemi forum på google
T.J.L
14 Mar 2011 08:10


Jeg Googlet etter "Husbukk Larve", da fikk jeg denne siden som første treff.
Jeg er en nysgjerrig hobby biolog som har vert så heldig å funnet en stor (2cm) hvit larve inni en bilderamme av tre fra India. *spennende* hehe.
in__id
30 Apr 2011 22:19


Jeg fikk høre om denne siden av læreren min i biologi. Kjempe bra side:) Utrolig bra at man får svar så raskt!cool
Uni
07 Jun 2011 16:08


Det er en stund siden jeg først fant hit. Jeg tror jeg googlet på noe relatert til akvaristikk, muligens inkluderte jeg ordet "biologi".
Jeg fant ihvertfall frem via Google.

Ang hvem jeg er, så går jeg vel som "nysgjerrig". Er på leting etter informasjon som er relatert til hobby og fritidsinteresser.
topolino
07 Jun 2011 22:04


jeg googla på hvorfor det blir snerk på varm melk,spørsmål som hadde "murra" i bakhuet, i femti år!
Irre
14 Jun 2011 22:44


Fant siden via google ved å søke på tema knyttet til biologi :) utrolig nyttig forum!
Navick
27 Jun 2011 00:43


Jeg er en vanlig skoleelev som er utroolig nysgjerrig. Elsker å undersøke ting og tang. Jeg søkte på rompetroll. dere kom litt lenger nede på siden.approve

"ikke viste jeg at alle disse dagene som kom og gikk var livet"
revmoh
22 Aug 2011 17:47


Noen som kan nevne noen nøkkelarter?????smile
Chironomus
22 Aug 2011 19:16


revmoh,

du må nesten stille spørsmålet i eit passande underforum, til dømes under planter eller dyr.

Lykke til :)

Arve
Halvorine
27 Sep 2011 12:34


Googlet "biologi spørsmål svar".
Dotten
04 Oct 2011 23:44


Heihei, ble nettopp medlem fordi jeg følte det va på tide!! Har egentlig havnet på denne siden uttallig mange ganger, når jeg har søkt på nettet for å få litt hjelp med biologileksene mine. Dette er en genial side som jeg kommer til å bruke mye framover, tusen takk! :D
Fritz
13 Nov 2011 18:44


Biologilæreren anbefalte oss denne siden. Meget fornøyd med raske og gode svar!
norac0802
06 Dec 2011 11:12


en bibliotekar fra "biblioteksvar" anbefalte det :)
makkapakka
06 Feb 2012 22:06


Jeg fant den på google da jeg søkte på tidligere biologi eksamener. I morgen skal jeg anbefale alle i biologi 2 klassen min dette forumet. Kjempe bra forum med mye hjelp.
shisha
21 Apr 2012 00:18


Fant ved å søke på noe i biologifaget:) Nyttig og lærerikt side!!
elinyl
24 Apr 2012 14:29


Ble sterkt anbefalt av å bruke "Spør en biolog!" av min biologilærer. Fra den dag har jeg brukt det flittig :) Et lærerikt og fantastisk sted.

E
MillaSofia
04 May 2012 00:58


Hei. Jeg fant Spør en biolog når jeg søkte på nettet. Har et spørsmål, men fant ikke ut hvor jeg skulle skrive det, så det kommer her:-)
Idag når jeg var inne på en matbutikk fikk jeg noe på øyet mitt, og det lignet en kløverbrunmidd. Når jeg tok den ut av øyet var den svart og litt rød, men når jeg klemte på den kom det ut noe brunrødt, og bare "skallet" var igjen. Den er så mikroskopisk liten men det ser ut som det er et par ben på den (ser ut som tråder). Jeg har slike i vinduskarmen hjemme, og synes det lignet veldig.
Så spørsmålet mitt er om min antagelse stemmer, eller om det er noe annet som ligner? (og som har vinger? Kom jo plutselig inn i øyet mitt, og kløverbrunmidden flyr vel ikke?, men den kan jo ha vært i håret mitt og krypet ned til øyet?).
Lurer veldig på hva dette kan være, og om slike dyr kan være skadelige å få i øyet?

Håper på svar:-)
Milla
Eivindo110
22 May 2012 20:56


Denne siden har kommet opp mange ganger når jeg søker opp ord innenfor biologi
nora.birkeland
08 Jun 2012 19:52


Jeg tar biologi på videregående, og har blitt anbefalt denne siden av læreren min ved flere anledninger. I tillegg pleier jeg google biologispørsmål hvis det er noe jeg lurer på, og da kommer det som regel opp et emne fra denne siden hvor noen har spurt om det samme.
OleM
21 Sep 2012 00:50


Google: Biologi forum :)
Anniken13
21 Oct 2012 16:56


Jeg fant spør en biolog når jeg trenge hjelp til en oppgave i biologi i 1. klasse på videregående. Jeg søkte opp det jeg trengte svar på(nå husker ikke jeg hva det var, siden det var 2 år siden), også kom denne siden opp. Jeg meldte meg inn, spurte og fikk et raskt og tilfredstillende svar!
Tingeling123
15 Nov 2012 02:22


fant siden når jeg søkte på "biologiske ord"..
Helt fantastisk at biologer gidd å svare på spørsmål på alle nivåer her, GRATIS!! Veldig kompetente mennesker, og til STOR hjelp for en som meg!:D (privatist i videregående biologi)

Takk for god jobb:))
mads
25 Nov 2012 10:37


Jeg hørte om forumet for første gang på en av utfluktene til Norsk botanisk forening, Østlandsavdelingen.
dagtho
30 Nov 2012 11:28


Jeg søkte etter noe om krabbearter i forbindelse med korrekturlesing på en forskrift da jeg kom over spørresiden deres. Veldig bra sted, selv om svaret ikke ga ny informasjon (men det var ikke biologens skyld).

Dag T. Hoelseth
Dafro
25 Aug 2013 08:24


denne siden fant jeg da jeg søkte på ulike ting på nettet.
MTD
08 Sep 2013 22:25


Jeg fant "spør en biolog" for et par år siden ved en tilfeldighet. ja, det var et biologi-ord tror jeg søkte på... siden registrerte jeg meg, og det er virkelig et fantastisk tilbud!

Jeg er elev(nå vg3) og kanskje biologistudent neste år?

MTD
bistrovogna
03 Oct 2013 16:09


Jeg fant denne siden for første gang i dag etter et googlesøk på "håkjerring alder"- Dette i forbindelse med den nylig avgåtte håkjerringa på 1100 kg.
Målfrid
08 Nov 2013 17:29


Jeg søkte: epletrer

Nysgjerrig-på-vekst
Wilfrid
24 Apr 2014 21:38


Jeg søkte på "spør en biolog" på google fordi jeg hadde et spørsmål jeg ønsket å stille en biolog. Ikke så vanskelig når forumet har et så treffende navn. =)
oblivion
13 Jun 2014 22:13


Jeg søkte etter karbonsyreanhydrase på google og "spør en biolog" var tredje lenke. Jeg er bare nysgjerrig.
Krilo
12 Jul 2014 15:08


Eg fann sida ved å søke etter informasjon på nettet om stokkmaur vs skogsmaur.
fennriss
26 Sep 2014 11:00


Eg googla spørsmål om fordeling av mengde dna frå far og mor.
Biologi Interesert
27 Dec 2016 12:14


Jeg kjenner en biolog og han ambefalte denne siden, har ikke vært her lenge men virker veldig bra
ruza
27 Dec 2016 16:05


Jeg fikk råd av Tove Hafnor Dahl om søke hjelp på "Spør en Biolog" via en fotokommentar på Artsobservasjoner. Denne tjenesten opplever jeg som veldig nyttig for alle oss som vil lære mer, og vi kan dermed få trukket veksler på den kunnskap og erfaring som biologene i dette forumet vil dele med andre.
Pan norvegicus
14 Mar 2017 19:06


Jeg hadde tilfeldigvis kommet over Norsk Geologisk Forening mens jeg lette etter norske naturfaglige kilder på nett. Jeg lurte på om det fantes en tilsvarende forening for biologi og så fant jeg denne!

Jeg er en elev på videregående og er her av nysgjerrighet, men jeg har tenkt å studere biologi og så økologi på universitetet.
Ziq
21 May 2020 18:12


DERE ER SÅ FLINKE LÆRERE / BIOLOGER SOM HJELPER ELEVER MED ALT. TUSEN TAKK FOR DET STRÅLENDE ARBEIDET DERE GJØR, EN DAG SKAL JEG OGSÅ BIDRA SOM SVARER I DETTE FORUMET heartthumbsUpbigsmilebigsmilesmilesmileshytongue
Annoli
14 Jul 2020 19:59


Eg er pedagogisk leiar i barnehage, tidligare lærar ved småtrinnet.
Eg fann sida fordi eg søkte konkret på "hvilket tre".
Det er mange år sidan og denne sida er knall. Knall, knall, knall!
Anne Tine Dahl
16 Aug 2020 00:02


Fant dere på google!


-- Posted via biolog --
Bergsagel5
07 Oct 2021 21:31


Eg fikk høre om denne siden igjennom lærerene mine på Universitetet i Stavanger
Limnoan
08 Oct 2021 07:25


Velkommen
Bjørg1
31 May 2023 20:34


jeg fant denne siden for omtrent femten år siden under arkitektutdanningen min og hadde masse spørsmål om et spesifikt treslag jeg jobbet med, men hadde ingen å spørre. nå har jeg fått hage og har forvillet meg inn igjen. kjempebra side! ...så lenge man spør i riktig forum :)
Nysgjerrig12
12 Jun 2023 19:11


Hei! En bekjent skjærte i byggeskum etter å ha hørt lyder. Han fant dette. Noen som vet hva det kan være og hvor «skadelig» for bygget?
Limnoan
13 Jun 2023 08:13


Det er ulike insekter, og kanskje spretthaler.
Tror ikke noe av dette skader bygningen, men det tyder på problem med fuktighet.
© 2000-{0} BIO