Våren vakreste eventyr

Snitz Forums MVC
https://www.sporenbiolog.no/Topic/Posts/55665?pagenum=1
05 Dec 2022 03:56

Topic


Limnoan
Våren vakreste eventyr
28 Apr 2016 15:17


I natt var jeg på orreleik. Vel sent etter min smak, det er best å dra ut når myra ennå er frossen.

Selvfølgelig gikk jeg i søkkmyra, og måtte gjøre som Baron von Münchausen for å komme løs. Om metoden se:
https://no.wikipedia.org/wiki/Baron_von_M%C3%BCnchhausen#/media/File:Hosemann_M%C3%BCnchhausen_09.png


Deilig å komme på plass og nyte solnedgang og toppspill fra soveposen!
For øvrig, så jeg ikke ei fjær, men det er godt å være i våren. Og å høre orrfuglen buldre om kapp med flytrafikken ved Gardermoen.

Første gang jeg skulle på orreleik var det året jeg gikk for presten. Da fant vi aldri myra, og så ikke noe den gangen heller.

Etter det pleide jeg lenge å få med meg minst en orreleik i året.


Slik så det ut i 1979. Da så vi til og med fugl!

Så ble de gamle turkammeratene for gamle, og ingen nye kom til... Dørstokkmila ble for lang. Selv om det bare er 5 km fra bussholdeplassen til leiken. Går du rett, er bare et par hundre meter av strekningen som er myr.

I år er det 16 år siden sist jeg var på leik, og det på ei annen myr. (Har slått opp i arkivet.) I mellomtiden har stien til myra blitt en autostrada av ei lysløype, og selve myra fredet i 1981.

Av barhytta som alltid stod på samme plass i gamle dager var det nå bare diskrete rester igjen.

Så natten ble tilbragt under en huk av duk:


AA

 

Replies ...


topolino
28 Apr 2016 19:59


bigsmile Skulle ha sitti på en grein der ved myra og sett deg dra deg opp etter hestehalen!!!bigsmilebigsmile
Men er det noe fasitsvar om hvor lenge orrene spiller,egentlig? Skjønner at det vel kommer an på damenes interesse og om det går i boks det den har satt seg fore.
Min svoger gikk ned i ei multemyr oppi Andebu(trur eg),for en del år sida.Han gikk ned med bukser og kom opp med bukseskjørt.....Han var ganske stor i omfang,og i all strabasen med å komma seg løs,så føyk det som var av sidesømmer på buksene....coolHan visste vel ikke om baronens sikre "kommasegløsiframyrasgreip"-metode!

Utvandra hortentott til Rubicone,Italia
Limnoan
29 Apr 2016 09:34


Høneuka, den tida det går heitest for seg er i slutten av april/begynnelsen av mai. Jeg synes egentlig at fuglene bør ha fred i slutten av finalen, så de kan få gjort det de er kommet for. I år var jeg altså lovelig seint ute...

Da jeg skulle opp av myra, sank det andre beinet dypere mens jeg trakk opp det ene. Løsningen ble å trekke opp begge samtidigbigsmile

Har skjedd mer på den samme myra: I min grønne ungdom plumpet jeg etter å ha vært ute etter vann. Så kom jeg på å tørke underbuksa over bålet. Den tok fyr, og hele baken brant opp før jeg fikk slokket. Å bruke av det dyre vannet kom ikke på tale. Hjemme kunne ingen begripe hvordan jeg hadde kommet fra dette uten å svi baken...

AA
topolino
29 Apr 2016 11:58


bigsmilebigsmilebigsmileEtt av alternativa til ikke å ha svidd av baken var vel om underbrokji hang på en pinne eller om den fremdeles satt på bakenden....wink

Utvandra hortentott til Rubicone,Italia
© 2000-{0} BIO