Er Spør en biolog landets tregeste nettsted?

Snitz Forums MVC
https://www.sporenbiolog.no/Topic/Posts/71398?pagenum=1
08 Aug 2020 21:43

Topic


nfoto
Er Spør en biolog landets tregeste nettsted?
03 Oct 2018 17:59


Nettsidene er trege og blir bare verre og verre. Nå er det ikke uvanlig å vente 45 sek til 1 minutt eller mer før en side lastes. Om man ikke gir opp og gjør noe annet.

Jeg er på en rask 200 Mb linje og det er bare dette nettstedet som oppfører seg slik? På reise i utlandet får jeg samme sirupstrege respons, så problemet ligger åpenbart ikke hos lokal nettleverandør.

 

Replies ...


kjellms
13 Nov 2019 11:17


Når man nå har sluppet inn større bilder, så bidrar vel det også til treghet? Jeg hadde jo sett at korte videosnutter og rene lydfiler også skulle vært tillatt, men da vil vel systemene svare med ennå mer treghet?
Torborg
13 Nov 2019 13:05


Denne posten er over ett år gammel. Nå er jo dette mye bedre. Vi flytta til ny server i mai i år. Både ny server og noen utbedringer på forumet hjalp veldig. Fremdeles er servern ikke helt rask nok for oss. Bildene fyller veldig opp og videofiler ville jo komme til å fylle enda mer.
kjellms
17 Nov 2019 13:20


Ja, beklager jeg så litt for seint at den var så gammel. Men særlig det med lyder er jo svært aktuelt. Og hvis folk hadde vært flinkere f eks til å ta utsnitt av bilder så ville det hjelpe mye på å redusere datamengdene. Ofte er det jo svære landskapsbilder når man egentlig spør om insektdetaljer, eller en liten plante. Man kan jo også f eks redusere størrelsen til en rimelig passe dataskjermstørrelse. Og videofiler kan jo også begrenses i både oppløsning og lengde, ofte skal det ikke så mye til for f eks å se en type oppførsel.
© 2000-{0} BIO